Medicul Cătălin Denciu este în stare gravă la spitalul Regina Astrid din Belgia

Admin
de Admin noiembrie 17, 2020 11:35

Medicul Cătălin Denciu este în stare gravă la spitalul Regina Astrid din Belgia

Medicul Cătălin Denciu a a suferit arsuri pe 75% din suprafața corpului în urma incendiului de la sectia ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț. Acesta a salvat o parte din pacienții aflați în secție în pofida faptului că și combinezonul pe care îl purta a luat efectiv foc. Împreună cu o asistentă au reușit să salveze 8 pacienți. Din nefericire, doi dintre aceștia au avut complicații din cauza intoxicării cu fum și au decedat la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului.

Medicul a fost transferat la Iași în aceeași seară, fiind preluat de un avion militar și transportat la București.

Pentru că evalurările efectuate la Spitalul Floreasca au relevat faptul arsurile sunt mult mai grave și au suspectat arsuri pe căile respiratorii superioare, Cătălin Denciu a fost transferat la spitalul militar Regina Astrid din Belgia.

Nelu Tătaru, ministrul sănătății, a declarat la postul de televiziune DIGI24 că starea medicului este gravă și se află sub strictă supraveghere medicală. Acestuia i s-a făcut dializă, încă din prima zi, în spitalul din Bruxelles.

El este și covid pozitiv, fapt descoperit în timpul analizelor de la Spitalul Floreasca, unde i s-a făcut testul Real Time PCR. De altfel, medicul mai fost fost infectat cu noul coronavirus și în primăvară. Având anticorpi, a fost donator de plasmă de mai multe ori după aceea.

Medicului Cătălin Denciu i-a fost acordat ieri, 16 noiembrie, titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Piatra Neamț.


 

 

Admin
de Admin noiembrie 17, 2020 11:35
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: [email protected]