Medicul-erou Cătălin Denciu a revenit la Piatra Neamț

Admin
de Admin mai 8, 2021 12:19

Medicul-erou Cătălin Denciu a revenit la Piatra Neamț

Medicul Cătălin Denciu, în vârstă de 48 de ani, a revenit acasă înainte de Paște, conform unor apropiați ai familiei.

Medicul-erou din incendiul produs la Spitalul Județean din Piatra Neamț, a suferit arsuri grave după ce a intrat în secția ATI cuprinsă de flăcări, în încercarea de a-i salva pe pacienții intubați.

Medicul a suferit arsuri pe 75% din corp și suspicine de arsuri de căi aeriene superioare. Cu răni de gradul 2 și 3 pe 40% din suprafața corporală, dată fiind complexitatea acestui caz, s-a hotărât transferul în străinătate. Medicul a fost transportat de urgență cu un avion militar în Belgia și internat direct la Spitalul Regina Astrid.

Din cauza gravității rănilor sale, lui Cătălin Denciu i-a fost indusă coma forțată vreme de trei săptămâni. El a fost externat de la terapie intensivă abia în ianuarie 2021, fiind mutat într-un salon al spitalului unde a și început recuperarea.

”Îmi amintesc că m-am trezit în terapie intensivă. Acolo am fost îngrijit de asistenți medicali și kinetoterapeuți. Pe 20 ianuarie am fost transferat la unitatea de îngrijire medie. Am reușit treptat să mă mișc și să merg din nou. Astăzi pot deja să merg cu bicicleta. Împăturirea brațelor este încă dificilă, așa că urmez o mulțime de ședințe cu kinetoterapeuții și terapie ocupațională pentru a învăța să mișc coatele din nou. Reabilitarea este departe de a se termina, dar știu că trebuie să dau totul pentru a mă simți din nou mai bine. Voi continua să lucrez pentru a reuși​”, declara Cătălin Denciu presei belgiene.

Medicul Cătălin Denciu este și că este căsătorit cu o doctoriță, iar împreună au doi copii. Ea a fost alături de soțul ei în toată această perioadă. Pentru gestul lui, el a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Piatra Neamț.


 

Admin
de Admin mai 8, 2021 12:19
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget