Medicul Cătălin Denciu a fost premiat de Organizația Mondială a Sănătății

Admin
de Admin mai 24, 2021 21:43

Medicul Cătălin Denciu a fost premiat de Organizația Mondială a Sănătății

Medicul Cătălin Denciu, cel care a intrat în secția cuprinsă de flăcari, în noiembrie 2020, pentru a salva pacienți din incendiul de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, a fost premiat luni, 24 mai, de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Distincția a fost anunțată de Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, care a deschis lucrările celei de a 74-a Adunări Generale.

Medicul Cătălin Denciu a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului în timp ce încerca să salveze pacienții cu Covid internați la ATI în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, în luna noiembrie 2020. Timp de aproape 6 luni, doctorul a fost supus unor intervenții chirurgicale și tratamente de recuperare la Spitalul Regina Astrid din Belgia.

Acesta a fost distins cu un premiu acordat pentru atitudinea, sacrificiul si exemplul sau profesional si uman.

”Dr. Cătălin Denciu este specialist în terapie intensivă în România. El a fost de serviciu în noiembrie anul trecut, îngrijind pacienții cu COVID-19, când a izbucnit un incendiu în spital. Zece pacienți au murit în incendiu, iar în încercarea de a-i salva pe alții, dr. Denciu a suferit arsuri de gradul III pana la 40% din corpul său. Astăzi îl vom onora cu un premiu pentru slujba, sacrificiul și exemplul său”, a declarat dr. Tedros Adhanom Ghebreusesus.

Cătălin Denciu a revenit acasă la finalul lunii aprilie, înainte de Sărbătorile Pascale. Medicul-erou a fost declarat și cetățean de onoare al orașului Piatra Neamț.


Admin
de Admin mai 24, 2021 21:43
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns