Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a venit la Spitalul Județean din Piatra Neamț

Admin
de Admin aprilie 10, 2020 18:49

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a venit la Spitalul Județean din Piatra Neamț

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a venit la Piatra Neamț astăzi, 10 aprilie, într-o vizită de lucru și pentru a numi în mod oficial noul director interimar, dr. Daniela Marcoci. Având în vedere că mai multe cadre medicale au fost depistate pozitiv cu COVID-19 și situația risca să fie scăpată de sub control, a fost luată o decizie radicală.

”Am venit pentru un focar cu transmitere în societate, un focar cu transmitere în Spitalul Județean , pentru a repune pe poziții o anchetă epidemiologică, pentru a repune niște circuite, pentru a da încredere personalului medical. Avem infectați 34 de cadre medicale dintre care 8 medici, iar 31 sunt în izolare la domiciliu”, a declarat ministrul Nelu Tătaru.

Având în vedere că spitalul reprezintă un focar, personalul medical va fi testat în totalitate, respectând protocoalele în vigoare.

Noul director al Spitalului Județean, Daniela Marcoci, este medic primar epidemiolog și preia conducerea într-un moment dificil.

”Lucrurile au evoluat într-o săptămână categoric. Voi cunoaște realitatea și împreună cu echipa voi încerca să limităm greșelile pe care le-am văzut la Suceava sau să nu existe, pentru că, din păcate, ceea ce s-a întâmplat acolo a fost din cauza greșelilor, necoordonării corespunzătoare și faptului că nu s-a înțeles gravitatea situației de multă lume, inclusiv de personalul medical”, a declarat Daniela Marcoci.

Ministrul Nelu Tătăru a mai precizat că fiecare unitate medicală din țară este evaluată separat. În măsura în care un management nu funcționează sau cere ajutorul ministerului, este luată în calcul și varianta unei conduceri militare.

Spitalul din Piatra-Neamț a fost desemnat spital suport pentru pacienți cu COVID-19 și va trata patologii ușoare, medii spre severe.

La nivelul județului Neamț sunt 234 de cazuri confirmate și au fost înregistrate 10 decese.

sursa foto: hotnews.ro


Admin
de Admin aprilie 10, 2020 18:49
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns