Cătălin Denciu, medicul erou din Piatra Neamț, a ajuns în faza de recuperare

Admin
de Admin martie 4, 2021 13:49

Cătălin Denciu, medicul erou din Piatra Neamț, a ajuns în faza de recuperare

Au apărut primele imagini cu medicul Cătălin Denciu, eroul de la Piatra Neamț care a salvat mai mulți pacienți din incendiul de la secția ATI a Spitalului Județean.

Cătălin Denciu este internat la Spitalul Militar Queen Astrid încă din noiembrie 2020. Acesta va fi transferat la Spitalul Saint-Luc, acolo unde va începe următoarea fază din procesul de recuperare.

Medicul pietrean a fost indus în comă artificială timp de trei săptămâni, din cauza arsurilor grave pe suprafața de aproximativ 40% din corp.

Pe 20 ianuarie a fost transferat la secția de îngrijire postoperatorie. Treptat, cu ajutorul fizioterapeuților, a reușit să se miște și să meargă din nou.

”Îmi este încă destul de greu să îmi flexez brațele, prin urmare fac o mulțime de exerciții alături de fizioterapeut și de terapeutul ocupațional pentru a învăța să mișc și îndoi coatele din nou. Recuperarea nu este nici pe departe gata, dar știu că trebuie să fac tot ce îmi stă în putință să mă fac și să mă simt bine din nou. O să lucrez în continuare ca să reușesc să fiu bine din nou”, a declarat Cătălin Denciu pentru publicația belgiană Defensie.

Soția lui Cătălin Denciu a mers în Belgia și a stat în această perioadă într-o cameră dedicată personalului militar. Între timp, ea învață tehnici de îngrijire și recuperare pentru ca, după externare, să-l ajute în continuare pe medicul din Piatra Neamț.


Admin
de Admin martie 4, 2021 13:49
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget