Un bărbat a supravieţuit după ce a căzut 16 metri de pe o stâncă

Admin
de Admin mai 2, 2018 13:19

Zilele de minivacanţă au testat la maxim capacitatea operationala a salvatorilor montani. În conditiile unui trafic turistic exagerat de mare, primul accident a fost o cădere în gol de la 16 m (echivalentul etajului 5 al unui bloc de locuinţe) a unui barbat din Paşcani, de 44 de ani. În mod miraculos acesta a trecut cu capul la cativa centimetri de o platformă de piatră aflată la jumătatea stâncii, apoi a aterizat pe un pâlc uriaş de jneapăn care a atenuat căderea. 

Totul s-a petrecut sub privirile îngrozite a numeroşilor turişti aflaţi pe terasa cabanei Dochia. La sosirea echipei de salvare era semiconştient, prezenta escoriatii pe întreg corpul, o plagă la cap şi o luxaţie de membru superior. 

Tot în această perioadă o turistă din Iaşi, de 37 de ani, cu traumatism bilateral de membre inferioare a fost transportată din zona Cuşma Dorobanţului până în Staţiunea Durău. Un grup din Piteşti rătăcit în zona Bourie. Totul a culminat cu o actiune de salvare din zona de abrupt stancos a unui bărbat de 43 de ani din Neamt, care s-a rătăcit şi a rămas izolat noaptea, într-o zonă stancoasă, deasupra unor pereţi de aproape 200 metri din masivul secundar Piatra Sură. Ultima operaţiune a durat 10 ore şi este considerată o operaţiune de mare risc derulată într-o zonă şi în condiţii deosebit de dificile.


Admin
de Admin mai 2, 2018 13:19
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget