Tineri amendați și puși să facă curățenie după ce au aruncat deșeuri de hârtie într-o parcare

Admin
de Admin noiembrie 8, 2019 13:57

deseuri de hartie in parcareÎn data de 7 noiembrie 2019, polițiștii Compartimentului Protecția Mediului – Poliția Locală Piatra Neamț au depistat mai mulți tineri care au împrăștiat deșeuri de hârtie, într-o parcare de pe Aleea Viforului, din municipiul Piatra Neamț.

Doi dintre aceștia, M.B, în vârstă de 19 ani și A.G. în vârstă de 16 ani, au fost identificați ca fiind autorii depozitării necontrolate de deșeuri din hârtie. Aceștia au fost sancționați contravențional, cu amenzi cuprinse între 300 și 500 de lei pentru încălcarea prevederilor HCL 7/2010 (art. 1, lit. n și art. 2, lit. a) și li s-a pus în vedere să igienizeze zona.

Potrivit HCL 7/2010 – Regulamentul privind normele de gospodărire, întreținere, curățenie și estetică în municipiul Piatra Neamț, instituțiile publice, agenții economici – indiferent de forma de organizare, persoanele juridice, asociațiile de proprietari/locatari, persoanele fizice precum și cetățenii sunt obligați să ”păstreze curățenia și ordinea pe arterele de circulație, străzi, în parcuri, locuri de joacă pentru copii, locuri de agrement și în alte locuri publice, să nu ardă resturile vegetale și menajere în curți, pe străzi și în containere. De asemenea, este interzisă aruncarea sau depozitarea pe străzi, parcuri, terenuri virane, malurile râurilor, în alte locuri publice, a gunoaielor menajere sau a altor reziduuri și gunoaie de orice fel precum: resturi de materiale, alimente, hârtii, fructe, țigări, gunoi de grajd, obiecte uzate, etc.” Încălcarea prevederilor sus menționate se sancționează contravențional, cu amenzi cuprinse între 300 și 500 de lei pentru persoanele fizice și 1000 de lei și 1500 de lei pentru persoanele juridice.


Admin
de Admin noiembrie 8, 2019 13:57
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: [email protected]