Doi minori s-au jucat cu petarde, părinții au primit amenda

Admin
de Admin noiembrie 25, 2022 08:51

Doi minori s-au jucat cu petarde, părinții au primit amenda

Părinții a doi minori în vârstă de 10 și 12 ani din Piatra Neamț au fost sancționați pentru că și-au lăsat copiii nesupravegheați, cei doi riscând să producă o adevărată tragedie pe o stradă din apropierea Liceului ”Al. I. Cuza”.

Cei doi copii, fără a conștientiza pericolul, au aruncat petarde în imediata apropiere a mai multor persoane ce se aflau în trecere pe strada Alexandru Lăpușneanu, un astfel de obiect ajungând sub căruciorul cu care era transportat un copil.

Ajunși la fața locului, polițiștii locali de ordine publică au identificat minorii în cauză și mai apoi i-au contactat pe părinții acestora.

Adulții au fost sancționați contravențional cu amendă, pentru încălcarea art. 2, pct. 33 din Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Facem apel pe această cale, la părinții și tutorii care își lasă nesupravegheați copiii! Aruncarea cu petarde sau folosirea neautorizată a obiectelor pirotehnice poate să producă adevărate tragedii, nu puține fiind cazurile când cei ce au folosit astfel de obiecte au rămas mutilați. Mai mult, respectivele petarde pot provoca zgomote ce deranjează liniștea și ordinea publică ori pot provoca distrugeri materiale, iar toate aceste fapte atrag sancțiuni.


Admin
de Admin noiembrie 25, 2022 08:51
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns