Marți, 29 octombrie, procesiune cu sfinte moaște la Mănăstirea Nechit

Admin
de Admin octombrie 28, 2019 12:46

La Mănăstirea Nechit din judeţul Neamţ, va avea loc marţi, 29 octombrie 2019, o procesiune cu raclele în care se află fragmente din moaştele a 180 de sfinţi ai Bisericii Ortodoxe. Aceasta este prilejuită de sărbătoarea Sfinţilor Zenovie şi Zenovia, prăznuiţi pe 30 octombrie, care sunt ocrotitorii paraclisului bisericii de zid a aşezării monahale.

După slujba Privegherii, ce va începe la ora 18:00, raclele aflate în patrimoniul Mănăstirii Nechit, vor fi purtate în procesiune în dangătul clopotelor şi al toacei. Pe parcursul traseului vor fi rostire şapte Evanghelii şi se vor rosti ectenii.

Mai multe detalii ne-a oferit ieromonahul Nifon Bârdan, secretarul Mănăstirii Nechit: „Raclele cu sfintele moaşte vor fi aşezate pe câteva postamente special confecţionate şi vor fi purtate de fiii duhovniceşti ai Mănăstirii Nechit. În acelaşi timp, în pelerinaj vom scoate şi sfintele icoane ale sfinţilor care ocrotesc mănăstirea noastră şi alte altor sfinţi. Preoţii vor rosti din Sfânta Evanghelie, ce vor fi urmate de ectenii şi de cântări închinate sfinţilor. În ziua cinstirii Sfinţilor Zenovie şi Zenovia, se va oficia slujba Acatistului, urmată de Sfânta Liturghie şi de Parastasul pentru cei adormiţi. Este un moment de sărbătoare la care îi aşteptăm pe toţi pelerinii din ţară pentru a ne ruga împreună şi pentru a-i cinsti pe sfinţii bineplăcuţi ai lui Dumnezeu”.


Admin
de Admin octombrie 28, 2019 12:46
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns