Închiderea anului competițional ecvestru la Baza Hipică ”Virgil Bărbuceanu”

Admin
de Admin septembrie 30, 2021 17:38

Închiderea anului competițional ecvestru la Baza Hipică ”Virgil Bărbuceanu”

Baza Hipică „Virgil Bărbuceanu“ a marcat încheierea sezonului competițional ecvestru la Piatra Neamț, într-o festivitate complexă organizată duminică, 26 septembrie 2021, în care au fost alături iubitori ai sportului ecvestru, membrii Clubului Sportiv, oficialități locale și județene, spectatori, sponsori care au susținut și au făcut posibilă continuarea activității Bazei Hipice la cote competiționale.

A fost un eveniment al sportivilor, dar și al spectatorilor, cărora li s-a mulțumit într-o agapă de toamnă, cu must dulce făcut la fața locului, cu tochitură și mămăligă de la Constantin Timofte (Bădia) – sufletul tradițiilor și obiceiurilor de la poalele Stâncii Șerbești, dar și sponsor – cu delicatese dulci și calde, frământate și coapte la fața locului de către gospodinele din comuna Ștefan cel Mare.

Festivitatea s-a deschis cu intonarea imnului de stat al României, urmat de o lecție demonstrativă de inițiere în tainele echitației. A avut loc ultimul concurs al anului, pentru publicul prezent – concurs de sărituri peste obstacole susținut de călăreții nemțeni, apoi decernarea premiilor sportivilor noștri.

Festivitatea s-a încheiat cu plimbări gratuite cu trăsurile trase de cai și ponei pentru copiii și adulții prezenți și călărie gratuită de agrement.

În cadrul Clubului Sportiv Ecvestru activează un număr important de persoane care susțin această activitate la Piatra Neamț, care sunt atât membri ai structurii de conducere din cadrul ACSE „Costache Lupu“, cât și sponsori: Constantin Cocea, Neculai Arsenoaia, Constantin Timofte (Badia), Gelu Cracana, Paula Ailincai, Constantin Albu, Elena Prejvara, Gabriela Timofte, Florin Isachievici, Mihai Sava, Dan-Marian Lospa, Mihael Balint, Simion Stâncel, Dan Morenciu, Tudorel Radu, Ionel Pârvu, Mihai Fărcășanu, Nicolaie Urda, Valerică Frățilă, Neculai Burduja.

Declarațiile oficialităților și membrilor ACSE

Radu Tudorel, consilier județean, vicepreședinte al consiliului director: „Vă transmit salutul domnului președinte Ionel Arsene și nu numai salutul lui, dar și al celorlalți colegi ai mei. Chiar în aceste condiții, în care bugetul este drastic diminuat – din păcate actuala guvernare a diminuat unele fonduri – a trebuit să facem eforturi, a trebuit să găsim soluții pentru a continua activitatea acestui club ecvestru și vom continua indiferent câte greutăți vor fi. Sperăm să facem aici din nou etape cupe mondiale, indiferent de sursele financiare, să punem umărul și să ajutăm acest sport nobil să continue în condiții cât mai bune. Cât se poate“.

Marius Irimia, viceprimar al municipiului Piatra Neamț: „Mă bucur să văd că sunt aici pasionați ai sportului ecvestru. Eu am copilărit la țară, copil de țăran fiind, iubeam caii. Vreau să vă mulțumesc și să felicit organizatorii acestui eveniment. Pot să vă promit că Primăria și Consiliul Local Piatra Neamț vor susține acest sport în continuare“.

Constantin Timofte (Bădia): „Eu reprezint breasla agricultorilor, cei care susținem activitatea clubului sportiv, cei care asigură baza furajeră a cailor și cei care suntem nelipsiți de la suferințele domnului Costache“.

Valerică Frățilă vicepreședinte A.S.C.E: „Vreau să vă mulțumesc dumneavoastră, spectatorilor care sunteți fideli acestui sport și participați de fiecare dată, mulțumim Consiliului Județean și Consiliului Local care ne-au ajutat și fără de care nu ne puteam desfășura activitatea. Mulțumesc consiliului director care depune suflet și menține acest club la nivel înalt. Multă sănătate și domnului Lupu. Dacă dânsul nu ar fi între noi, nu știu cum ar evolua acest club.

Avem aici, la Baza Hipică, un manej, dar iarna nu este încălzit. Propunerea mea este ca locuitorii din Neamț să facă mici sponsorizări de 1-2 euro, să facem un manej încălzit iar copiii noștri să practice acest frumos sport, inclusiv iarna. De ce să nu menținem acest nobil sport la un nivel foarte înalt?“.

Mihai Sava, avocat: „Mulțumesc că sunteți alături de noi într-un număr mare. Suntem la un moment de bilanț. Închidem acest an competițional, dar sperăm să ducem la activitatea și la anul, la bun sfârșit, să fim alături de acest sport nobil. În anul 2022 vom pune în operă și alte activități decât cele de natură sportivă. Activități de natură istorică, culturală și de evocare a unor mari personalități românești din literatură, artă istorie“.

Programul activităților viitoare 2021-2022

  1. Continuarea activităților de inițiere, agrement și performanță în manejul acoperit, pe întreaga perioadă a anotimpului rece. S-a dovedit că pregătirea sportivilor noștri din iarna trecută în acest manej, a contribuit la performanțele acestui an competițional;
  2. Participarea la festivitățile care vor fi organizate de către autoritățile locale și județene cu prilejul Zilei Naționale a României(în zona centrală a orașului);
  3. Organizarea alaiului de colindători și urători călare cu ocazia sărbătorilor de iarnă;
  4. Manifestare cultural-artistică și sportivă cu prilejul împlinirii a 162 de ani de la nașterea Luceafărului poeziei românești, Mihai Eminescu (în incinta Bazei Hipice „Virgil Bărbuceanu“);
  5. Spectacol de muzică și poezie – evocare istorică – a Unirii Principatelor Române de la 1859 (în incinta Bazei Hipice „Virgil Bărbuceanu“);;
  6. Medalion literar artistic dedicat Zilei de 8 Martie (în incinta Bazei Hipice „Virgil Bărbuceanu“);
  7. Deschiderea Anului Competițional 2022 (luna mai);
  8. „Caii, prietenii copiilor“ – spectacol cultural-sportiv dedicat zilei de 1 Iunie (în incinta Bazei Hipice „Virgil Bărbuceanu“);
  9. Competițiile naționale oficiale de sărituri peste obstacole. Luna iunie – „Cupa TCE Trei Brazi“ și „Cupa Municipiului Piatra Neamț“; luna iulie – „Trofeul Virgil Bărbuceanu“ și „Cupa Fermierului“;

S-au făcut demersuri pentru revenirea la Piatra Neamț a etapelor de Cupă Mondială la sărituri peste obstacole. Urmează să primim acordul Federației Ecvestre Române, în condițiile în care și autoritățile județene și locale ne vor sprijini în acest proiect sportiv de înaltă performanță.

Asociația Club Sportiv Ecvestru „Costache Lupu“ mulțumește sponsorilor principali Grupului de Firme TCE Trei Brazi, SC Izotec Group SRL, precum și instituțiilor publice și tuturor unităților economice care au sprijinit activitatea ecvestră din anul 2021 la Piatra Neamț.


 

Admin
de Admin septembrie 30, 2021 17:38
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns