Ultimele pregătiri pentru Târgul de Craciun

Admin
de Admin noiembrie 30, 2016 10:30

targul-de-craciun-piatra-neamtAutorităţile judeţene şi locale se află pe ultima sută de metri în ceea ce priveşte pregătirile pentru prima ediţie a Târgului de Crăciun de la Piatra Neamţ. Cu câteva zile înainte de deschiderea oficială a Târgului de Crăciun de la Piatra-Neamţ, platoul Curţii Domneşti începe să ofere deja trecătorilor aerul de sărbătoare promis de autorităţi.

În prima zi a săptămânii s-a dat startul montării căsuţelor care îi vor găzdui pe comercianţii de bunătăţi sau de ornamente şi decoraţiuni specifice sărbătorilor de iarnă. Potrivit organizatorilor, costul de achiziţie a acestora este de 554.550 de lei, chiria pentru un astfel de spaţiu variind de la 1.125 de lei/lună (perioada desfăşurării târgului) şi până la 6.750 de lei, în funcţie de suprafaţa închiriată şi de produsele puse în vânzare.

Tot luni a fost delimitat şi perimetrul în care va funcţiona patinoarul, amplasat în imediata vecinătate a Turnului lui Ştefan. Până la sfârşitul săptămânii zona va fi transformată total, astfel încât să facă pe plac şi celor mai pretenţioase gusturi în materie de târguri specifice sărbătorilor de iarnă. Târgul de Crăciun este, în acest an, la prima ediţie şi va avea loc în perioada 4 decembrie 2016 – 5 ianuarie 2017.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean, în parteneriat cu Primăria Piatra-Neamţ, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare“, Complexul Muzeal Judeţean, Camera de Comerţ şi Industrie şi Direcţia Silvică. Autorităţile au stability si programul final al Târgului de Crăciun care se va desfăşura pe toată perioada lunii decembrie la Piatra-Neamţ. Pe Platoul Curţii Domneşti, organizatorii promit programe ample şi distracţie în fiecare zi a săptămânii, de la orele prânzului şi până seara târziu.

 


 

Admin
de Admin noiembrie 30, 2016 10:30
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns