Trei copii au fost prinși de polițiștii locali când desenau cu vopsea pereții unui bloc

Admin
de Admin februarie 25, 2020 15:21

Polițiștii locali din cadrul Poliției Locale Piatra Neamț au depistat în ziua de 23 februarie, trei minori din Piatra Neamț, desenând cu vopsea, pereții unui bloc și a unei clădiri în construcție din zona bulevardului Dacia.

Astfel, D.A.F, S.P.B și A.A.G., toți în vârstă de 15 ani, au fost depistați de o patrulă a Biroului Ordine Publică – Poliția Locală Piatra Neamț, în jurul orei 18.00, în timp ce desenau cu spray de culoare roșie pereții unui bloc de pe bulevardul Dacia din Piatra Neamț. După ce au fost legitimați și identificați, agenții Biroului Ordine Publică i-au condus pe cei trei minori la sediul Poliției Locale Piatra Neamț, unde au fost invitați și părinții acestora.

Au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale în valoare de 100 de lei fiecare, pentru încălcarea art. 2, pct. ”14” din Legea 61/1991R – pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice (”constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni: scrierea sau desenarea, fără drept, pe pereţii clădirilor, pe garduri sau pe obiecte de folosinţă comună aflate în locuri publice, deteriorarea prin orice mijloc a acestora, precum şi dezlipirea sau distrugerea, fără drept, a reclamelor, anunţurilor şi afişelor legal expuse în locuri anume destinate”). Totodată, părinții celor 3 copii și-au luat angajamentul că în cel mai scurt termen vor curăța pereții imobilelor în cauză.

Încălcarea articolului sus amintit, din Legea 61/1991R, se sancționează cu amendă  de la 100 lei la 500 lei.


Admin
de Admin februarie 25, 2020 15:21
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: [email protected]