Reacţia prefectului la apariţia unui zimbru în aproprierea satului Văratec

Admin
de Admin martie 9, 2018 13:28

În urma şedintei de lucru de astăzi, prefectul Vasile Panaite a solicitat reprezentantilor ISU, Jandarmeriei şi Parcului Natural Vânători sa organizeze patrule permanente în satul Văratec, acolo unde în ultimele zile şi-a făcut apariţia un zimbru.

Potrivit directorului Parcului Natural Vânători-Neamţ, Razvan Deju, zimbrul nu prezintă nici un pericol pentru populaţie. Animalul nu este microcipat şi nu poate fi relocat deoarece anestezierea este aproape imposibilă. Exemplarul în cauză are cca. 800 kilograme şi sunt necesare 2 doze de anestezic. După prima doză, zimbrul se poate speria şi fugi în pădure, unde există riscul să nu mai poată fi găsit pentru a doua doza de anestezic.

Directorul Parcului a mai precizat că, în ciuda faptului că în padure a fost lăsată hrană pentru zimbru (nutreţ şi mere), zimbrul vine şi în sat să caute hrană. Animalul se va retrage definitiv în padure în aproximativ 2 săptămâni, odată cu înmugurirea salciei.

“Salut programul derulat pentru reintroducerea în natură a zimbrului, dar vreau să fie foarte clar: siguranţa oamenilor este pe primul loc! Domnul director Deju ne-a asigurat că apariţia acelui exemplar de zimbru nu reprezintă nici un risc pentru oameni. Cer însă reprezentanţilor ISU, Jandarmeriei şi a Parcului Natural Vânători să monitorizeze în permanenţă zona şi să avertizeze populaţia în cazul reapariţiei zimbrului, până la momentul în care acesta se va retrage definitiv în pădure”, a declarat prefectul Vasile Panaite.

Potrivit informării făcută în cadrul şedintei de lucru, nu au mai fost semnalate şi alte apariţii de zimbri în comunităţile umane.


Admin
de Admin martie 9, 2018 13:28
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: [email protected]