Trei pompieri de la ISU Neamț au intervenit pentru salvarea unui bebeluș

Admin
de Admin februarie 14, 2023 11:37

Trei pompieri de la ISU Neamț au intervenit pentru salvarea unui bebeluș

„Nu contează cum și prin ce cale suntem solicitați, oricând suntem pregătiți să venim în sprijinul celor care au nevoie”, se transmite într-un comunicat al ISU Neamț.

Luni, în jurul orei 17:15, un strigăt de disperare s-a auzit la poarta Detașamentului de pompieri Piatra Neamț. Un bărbat cerea ajutor pentru că un copil își pierdea viața.

Fără să stea prea mult pe gânduri, trei pompieri au urmat bărbatul până la apartamentul de la al doilea etaj dintr-un bloc de locuințe de vis a vis. Acolo, o mamă își ținea în brațe bebelușul de un an jumătate care începuse să se invinețească din cauza unei bucăți de măr cu care s-a înecat.

Imediat, Ionuț (Ciucanu-Stache Ioan) a luat copilul și i-a aplicat manevrele pentru a-i scoate bolul alimentar. După scurt timp copilul a început să plângă, semn că își revine. Ceilalalți doi pompieri, Costel și Marius, au fost alături de Ionuț și l-au ajutat pentru ca bebelușul să trăiască.

Ulterior, a fost solicitat un echipaj SMURD care a preluat copilul și l-a transport la secția Pediatrie a Spitalului Județean din Piatra-Neamț.

Cei trei pompieri care s-au implicat în salvarea micuțului sunt:

  • Plt. adj Ciucanu-Stache Ioan
  • Plt.adj. șef Ciocan Costel
  • Plt. maj Catană Marius

Felicitări pentru dăruire și implicare!


Admin
de Admin februarie 14, 2023 11:37
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns