Primele 4 decese din cauza coronavirusului în România. Vasile Ouatu a decedat la Spitalul din Iași.

Admin
de Admin martie 23, 2020 14:09

Ieri, 22 decembrie Grupul de Comunicare Strategică a făcut anunțul decesului unui pacient, de 70 de ani, din Piatra Neamț.

”A fost confirmat pozitiv în data de 19 martie 2020 și în data de 20 martie 2020 transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Pacientul avea afecțiuni cronice preexistente (diabet, hipertensiune arteriala). În urma anchetei epidemiologice nu s-a constat istoric de călătorie sau contact cu o persoană infectată”, s-a precizat în comunicatul GCS.

În presă a ajuns foarte rapid informația conform căreia este vorba de cunoscutul om de afaceri Vasile Ouatu. Acesta a refuzat internarea în primă instanță, după care s-a dus la Spitalul de la Bisericani pentru a face o radiografie la plămâni. S-a întors și a fost internat la Spitalul din Piatra Neamț, unde i s-au făcut analizele pentru coronavirus. Joi, 19 martie, rezultatul a venit de la Iași: pozitiv.

În ciuda eforturilor medicilor, duminică, 22 martie, organismul a cedat și a fost declarat decesul.

Astăzi, 23 martie, Vasile Ouatu a fost înmormântat la Mănăstirea Bistrița, doar în prezența fraților săi. Scurta ceremonie a fost făcută în condițiile restricțiilor severe impuse de situația de urgență.

În această dimineață a fost anunțat încă un deces din cauza COVID-19. Este vorba despre o femeie în vârstă de 72 ani, internată în data de 21 martie 2020 in Spitalul judeţean Suceava, cu afecţiuni asociate cronice (diabet, boli cardiovasculare). Femeia nu are istoric de călătorie şi nu a venit în contact cu o persoană confirmată pozitiv.

La nivelul României, până la această oră, au fost înregistrate 4 decese. Toți au fost pacienți cu afecțiuni anterioare, sufereau și de alte boli grave.


Admin
de Admin martie 23, 2020 14:09
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: telemneamt@gmail.com.

Facebook Pagelike Widget