Porţile Neamţului – concurs de idei organizat de Consiliul Judeţean

Admin
de Admin iunie 7, 2018 12:10

Concursul de idei „Porţile Neamţului„, organizat de Consiliul Județean Neamț, a ajuns la final. În urma parcurgerii etapelor de jurizare, a centralizării voturilor publicului și a notelor acordate de către juriul de specialitate, niciunul dintre cele 20 de proiecte aflate în competiție nu a întrunit punctajul necesar pentru premierea lor, conform Regulamentului aprobat al concursului și metodologiei de evaluare şi notare.

Subiectul concursului de idei „Porţile Neamţului” propunea concurenţilor realizarea unui portal/arcadă pentru șapte dintre intrările în județ, situate pe drumuri naționale, îmbinând estetica, utilitatea şi elementele de identitate istorică, etnografică și culturală, armonizând imaginea cu specificitatea/unicitatea zonei și completând-o cu un element de comunicare, precum un mesaj sau slogan. Prin respectivul concept, s-ar fi asigurat o identitate vizuală puternică și complexă a județului, cu implicaţii benefice asupra percepției vizitatorilor şi persoanelor care îl tranzitează.

Dintre propunerile primite la Consiliul Județean și analizate de către juriu, cinci au obținut peste 60 de puncte, apropiindu-se de minimul necesar acordării premiului III. Pentru trei dintre acestea, care au obținut între 65 şi 70 de puncte şi au respectat cel mai bine cerințele temei de concurs, s-a decis acordarea de mențiuni constând în diplome. Alte două proiecte s-au evidențiat prin soluțiile prezentate, însă nu au respectat tema propusă în Regulament și anume crearea unui portal/arcadă peste drum.

Concursul a fost lansat pe data de 12 aprilie, iar perioada propriu-zisă de depunere a proiectelor a fost între 9 și 18 mai 2018 și a dat posibilitatea participării tuturor celor care își desfășoară activitatea în domeniul arhitecturii, de la studenți și stagiari, până la arhitecți cu drept de semnătură și firme de arhitectură, cu respectarea condițiilor prevăzute de Regulamentul și tema concursului, aprobate prin H.C.J. nr. 61/05.04.2018. Au fost trimise peste 1.300 de invitaţii arhitecţilor înscrişi în Ordinul Arhitecților din România, precum şi facultăţilor de arhitectură din întreaga ţară.

Cele 20 de proiecte înregistrate la Consiliul Județean Neamț au fost analizate și evaluate de un juriu format din 5 membri: președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, arhitecţii Iulian Diaconescu, Răzvan Cristian Fodor şi Roxana Iulia Vădeanu şi Cornel Viorel Galbăn – şef serviciu în cadrul Direcţiei Arhitect Şef – Consiliul Judeţean Neamţ. Proiectele, anonimizate, au fost făcute publice prin intermediul paginii de Facebook „Porțile Neamțului“ și au putut fi votate prin like-uri de către vizitatorii paginii. Ponderea votului publicului a reprezentat 20% din punctajul final al fiecărui proiect.

Participanții la concurs au avut posibilitatea de a se califica pentru trei premii în valoare de 15.000 lei, 10.000 lei și 7.000 lei, pentru un punctaj de 90, 80, respectiv 70 de puncte. Rezultatele concursului vor fi afișate pe site-ul www.cjneamt.ro şi pe pagina de Facebook „Porțile Neamțului“, iar lucrările participanţilor vor fi expuse în perioada 11-15 iunie 2018, la sediul Consiliului Județean Neamț.


Admin
de Admin iunie 7, 2018 12:10
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget