Îndrăgita actriță Draga Olteanu Matei s-a stins din viață

Admin
de Admin noiembrie 18, 2020 11:04

Îndrăgita actriță Draga Olteanu Matei s-a stins din viață

Draga Olteanu Matei, în vârstă de 87 de ani, a fost internată, vineri seara, la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, fiind transferată de la Spitalul Județean Neamț din cauza unei hemoragii digestive superioare.

Medicii de la Spitalul ”Sf. Spiridon” au anunțat că, în ciuda eforturilor depuse, actrița s-a stins din viață în noaptea de marți spre miercuri.

Draga Olteanu Matei a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale” în 1956, iar în luna septembrie a aceluiaşi an a debutat în piesa “Ziariştii” de Alexandru Mirodan.

Membră a Generaţiei de Aur a teatrului românesc şi cu o carieră care se întinde de-a lungul a 55 de ani, actriţa Draga Olteanu Matei a încântat spectatorii români interpretând zeci de personaje în filme, spectacole de teatru şi scenete TV.

După pensionarea sa din Teatrul Naţional (1992), marea actriţă a înfiinţat, la Piatra Neamţ, compania teatrală pentru actori neprofesionişti ”Teatrul Vostru”. S-a mutat definitiv la Piatra Neamț la începutul lunii septembrie 2007. În data de 25 octombrie 2007, i-a fost acordat titlul de Cetăţean de onoare al municipiului Piatra Neamţ.

Draga Olteanu Matei a împlinit luna trecută 87 ani.

Dumnezeu să o odihnească în pace!

Actrița Draga Olteanu Matei înmormântată cu onoruri militare în cimitirul Eternitatea


Admin
de Admin noiembrie 18, 2020 11:04
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget