Actrița Draga Olteanu Matei înmormântată cu onoruri militare în cimitirul Eternitatea

Admin
de Admin noiembrie 22, 2020 19:30

Actrița Draga Olteanu Matei înmormântată cu onoruri militare în cimitirul Eternitatea

Îndrăgita actriță Draga Olteanu Matei a fost condusă duminică, 22 noiembrie, pe ultimul drum. Trupul neînsuflețit a fost adus, la ora 10:00, de la Cinema Dacia Mon Amour pe platoul Curții Domnești la Biserica ”Sf. Ioan”.

Timp de două ore, cei care au îndrăgit-o i-au adus un ultim omagiu, având ocazia să depună coroane de flori și să aprindă lumânări.

La ora 12:00, un sobor de preoți au oficiat slujba de înmormântare, iar după aceea cortegiul funerar a plecat spre cimitir. În drum, cortegiul s-a oprit în fața Teatrului Tineretului unde cei prezenți au aplaudat, minute în șir, pentru ultima dată.

Draga Olteanu Matei a fost înmormântată, alături de soțul ei, la cimitirul Eternitatea. De aproape 15 ani locuia la Piatra Neamț, orașul natal al soțului ei, doctorul Ionel Matei.

În anul 2002, actrița a fost decorată cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler, iar în anul 2007 a primit titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Piatra Neamț. Din acest motiv, Draga Olteanu Matei a fost înmormântată cu onoruri militare.

Marea actriță a decedat în cursul nopţii de marţi spre miercuri la secţia ATI din cadrul Spitalului “Sf. Spiridon” din Iaşi, unde fusese internată cu o hemoragie digestivă superioară.

Draga Olteanu Matei împlinise 87 de ani în luna octomobrie.

Dumnezeu s-o odihnească în pace!


 

 

Admin
de Admin noiembrie 22, 2020 19:30
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns