Încă 7.5 milioane de lei direcționați de la CJ Neamț pentru lupta împotriva COVID-19

Admin
de Admin martie 28, 2020 17:41

Încă 7.5 milioane de lei direcționați de la CJ Neamț pentru lupta împotriva COVID-19

7,5 milioane de lei este suma cu care se vor face în perioada următoare, noi achiziții pentru Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Drumurile și trotuarele județene vor fi dezinfectate.
Consilierii județeni nemțeni vor fi convocați, urgent, la inițiativa președintelui Ionel Arsene, la o nouă ședință de Consiliul Județean, pentru a aproba efectuarea unor noi achiziții de aparatură și echipamente pentru spitalul din Piatra Neamț, în valoare de 7,5 milioane de lei.

Cu aceste fonduri se vor achiziționa 20 de ventilatoare mecanice, 20 de paturi ATI, 20 de monitoare pentru funcții vitale, 4 tuneluri pentru decontaminarea angajaților spitalului și a pacienților, 5.000 de teste PCR, suplimentar celor 3.000 comandate deja, peste 10.000 de teste rapide.

De asemenea, se vor aloca fonduri pentru asigurarea materialelor necesare pentru cel puțin două luni de funcționare a Spitalului de Urgență Piatra Neamț și pentru dezinfectarea trotuarelor și a drumurilor județene care străbat comunele nemțene.

”Strategia noastră în lupta cu epidemia COVID-19 se bazează pe alocare de resurse pentru achiziția de aparatură, protejarea cadrelor medicale prin asigurarea de condiții de cazare și masă în regim hotelier, achiziția de echipamente de protecție pentru angajații Spitalului Județean, protejarea celor care au nevoie de asistență medicală de pe teritoriul județului Neamț, asigurarea fondurilor necesare primăriilor din județ, pentru a gestiona situația pe plan local.
Sunt permanent preocupat ca nemțenii să aibă la dispoziție un sistem medical dotat cu tot ce este nevoie pentru protejarea sănătății lor și cadrele medicale să își poată face meseria în condiții de normalitate“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Sistemul de testare real-time PCR a fost deja urcat în tirul care îl transportă către România și, conform precizărilor făcute de șeful legislativului județean, ar putea ajunge în Piatra Neamț înaintea datei de 3 aprilie, cea stabilită de comun acord cu furnizorul. „Sper să nu stea foarte mult în vamă! Între timp, la Spitalul Județean se lucrează pentru pregătirea spațiului în care va funcționa acest sistem PCR, care e un întreg laborator, un echipament de mari dimensiuni, extrem de util pentru testarea pacienților nemțeni pe plan local“, a mai spus șeful CJ Neamț.

Ionel Arsene a lansat un apel către primarul Dragoș Chitic, pentru a se preocupa de dezinfectarea străzilor din municipiul Piatra Neamț. ”Dacă nu are bani la Primărie, să vină la Consiliul Județean, că găsim soluții. 30-40% din populația județului în acest oraș se află! Aici e nevoie foarte mare de implementarea măsurilor de protecție! Eu am luat legătura cu toți primarii din județ și i-am anunțat că vom dezinfecta, cu fonduri de la Consiliul Județean, trotuarele și drumurile județene pe care le avem în proprietate și străbat comunele lor“.

Un alt demers al președintelui Consiliului Județean îi vizează pe reprezentanții ISU, Poliției și Jandarmeriei, cărora nu li se asigură echipamente de protecție, deși intră în contact cu foarte multe persoane, cărora trebuie să le asigure cele necesare traiului în condiții de stare de urgență.

Ionel Arsene i-a cerut premierului României să schimbe legislația, pentru a putea să achiziționeze Consiliul Județean măști și mănuși acestor echipe care sunt „trimise la luptă, în primul rând, dar cu pieptul dezgolit“, dacă instituțiile centrale de care aparțin nu se preocupă de protecția lor.


Admin
de Admin martie 28, 2020 17:41
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Declaratia Starea de Alerta

Facebook Pagelike Widget

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: [email protected]