Expoziție de desen inspirată de cultura Cucuteni

Admin
de Admin august 14, 2018 12:04

Biblioteca Județeană “G.T. Kirileanu” Neamț găzduiește, în Sala Cupola, în perioada 13-24 august 2018, o expoziție de desene inspirate din ceramica culturii Cucuteni și realizate de elevi de clasa a V-a, îndrumați de profesoara Elena Ispas.

În cadrul unui proiect amplu intitulat “Arta neolitică”, elevilor claselor a V-a de la Școala Gimnazială nr. 2 Piatra-Neamț li s-au prezentat imagini cu frumoase vase din cultura Cucuteni. Muzeografa Daniela Amariei, de la Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni din localitate, a trezit interesul elevilor pentru străvechea cultură ce atinge o vârstă de până la 6.000 de ani. Elevii au realizat schițe după ceramica Cucuteni, la muzeu, sub îndrumarea profesoarei Elena Ispas. O primă expoziție cu aceste lucrări – la care s-au adăugat desene realizate de elevii clasei a V-a de la Școala Gimnazială nr. 7, structura Văleni – a avut loc la Muzeul de Istorie din Piatra-Neamț, în cadrul manifestării Noaptea Muzeelor, din perioada 19-20 mai 2018. A doua expoziție este aceasta de la Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț.

Ceramica Cucuteni este realizată fără folosirea roții olarului, pentru că acesta nu fusese inventată încă. Pentru colorare, au fost utilizate trei culori caracteristice, obținute din pigmenți foarte rezistenți, care au conservat până astăzi fascinantele motive decorative, bogată sursă de inspirație, inclusiv pentru expoziția de la Biblioteca Județeană.


Admin
de Admin august 14, 2018 12:04
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Urmăreşte-ne pe facebook!

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: telemneamt@gmail.com.