Evenimente dedicate Zilei Unirii organizate de Centrul pentru Cultură ”Carmen Saeculare”

Admin
de Admin ianuarie 23, 2020 12:52

Ca în fiecare an, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ sărbătoreşte, împreună cu publicul din Piatra-Neamţ, Ziua Unirii, unul dintre proiectele cultural artistice de seamă derulate peste an de instituţia noastră.

În 2020, omagierea acestei importante date din calendarul istoric al românilor va cuprinde două zile. Astfel, joi, 23 ianuarie, începând cu ora 10:45, Centrul, în parteneriat cu Catedra de Istorie a Colegiului Naţional „Petru Rareş” şi Consiliul Şcolar al Elevilor din aceeaşi instituţie de învăţământ din Piatra-Neamţ, şi-au dat mâna pentru a se prinde în HORA UNIRII.

Cei 161 de ani de la Unirea Moldovei cu Muntenia au fost sărbătoriţi, cu participarea Ansamblului folcloric „Floricică de la munte”, în holul principal al Colegiului Naţional „Petru Rareş”.

Vineri, 24 Ianuarie, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” participă, în calitate de partener al Primăriei municipiului Piatra-Neamț, la evenimentul dedicat Sărbătorii Unirii. Începând cu ora 11:00, pe platoul Curţii Domneşti, în faţa Primăriei, va avea loc tradiționala Horă a Unirii.

Programul evenimentului este următorul: deschiderea evenimentului (ora 11:00), intonarea Imnului Naţional (ora 11:05), cuvântul oficialităţilor (11:10), Hora Unirii, în care este invitat a se prinde publicul prezent (ora 11:25), spectacol folcloric realizat de Ansamblul „Floricică de la Munte ” al Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” (ora 11:40).


Admin
de Admin ianuarie 23, 2020 12:52
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: [email protected]