- Dăruiește Viață, cu sprijinul ENGIE Romania, investește încă 800.000 euro pentru renovarea completă și extinderea secției de oncologie adulți din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Elias
- Managerul de fonduri de investiții Mozaik Investments a primit aprobarea pentru 25 mil. EUR prin inițiativa de capital de risc din PNRR administrată de Fondul European de Investiții
- ACSE „Costache Lupu“, spectacol pastoral-ecvestru în comuna Berești-Tazlău
- Un bărbat a rămas blocat sub un TIR în municipiul Roman
- Razie nocturnă pentru depistarea infracțiunilor stradale și a evaziunii fiscale
- Incendiu la o gospodărie din Urecheni provocat de un conductor electric defect
Neamț Art Festival, un eveniment încheiat în aplauzele publicului
Consiliul Județean Neamț și Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” au oferit nemțenilor și turiștilor aflați în zonă, în perioada 3-5 septembrie, o nouă ediție a proiectului NEAMȚ ART FESTIVAL.
Spre deosebire de prima ediție, de această dată, festivalul a avut o desfășurare la nivel județean, în fiecare dintre cele trei zile fiind organizate evenimente artistice și culturale atât la Piatra-Neamț, cât și la Târgu-Neamț. Publicul din orașul de pe malurile Ozanei a trăit bucuria dansului alături de Asociația „Magia copilăriei”, prin câteva programe dedicate celor mici. Pe scena Neamț Art Festival au evoluat și membrii Ansamblului folcloric „Ozana” (instructor-coregraf Dan Gâtlan).
Programul de la Târgu-Neamț a fost întregit de un inedit atelier de arme medievale, care s-a desfășurat la Cetate, fiind coordonat de Mihai Tudosă, din cadrul Complexului Național Muzeal Neamț.
Pe parcursul a trei zile, publicul, format din nemțeni și turiști ajunși în zona noastră din diverse județe ale țării, a putut participa activ la o serie de ateliere, precum street art (coordonator pictorul Cristian Bistriceanu), de ceramică (coordonatori Ionela Lungu și Iulian Gorea), de sticlărie (coordonator Alexandru Ioan Rotar), de pictură pe sticlă (coordonator Maria Costinaș), precum și la demonstrația de arte marțiale alături de Sport Club Musashi Ju Jutsu, activitate coordonată de shihan Gabriel Mareș.
De asemenea, toți cei care au trecut prin centrul istoric al urbei sau pe La Caiace, au putut admira două expoziții originale de fotografii, realizate de organizatori cu sprijinul Foto Club Neamț.
Au existat și două lansări de carte – „DaBaDa, NuBaNu și prietenii” (autoare Miruna și Loredana Grigoriu), „Răvaș de colorat” (autor Ionela Lungu) -, dublate de spectacole de teatru pentru copii prezentate de trupele DaBaDa și NuBaNu, din Piatra-Neamț, respectiv Teatrul de buzunar, de la Iași.
Un eveniment aparte, „De la Cucuteni spre mileniul trei”, s-a desfășurat sâmbătă după-amiază, în două reprize. Mai întâi la Muzeul de Artă și apoi pe scena din Piața Turnului, pietrenii au participat la o extraordinară prezentare de bijuterii confecționate manual, inspirate de arta populară românească, precum și de străvechea civilizație cucuteniană.
Pe parcursul festivalului muzica a fost dominantă, prin intermediul a patru evenimente excepționale: concertul oferit de trupa New Levites, Concertul de muzică de fanfară (oferit de muzica militară a Brigăzii 15 mecanizate „Podu Înalt”, Iași, dirijor Gil Negrei), Concertul Trio Boema (protagoniști fiind muzicienii Mihaela Spiridon, Gabriela Iștoc și Sorin Sîrbu) și Rock Symphonic Concert al Filarmonicii de Stat din Sibiu (dirijor Remus Grama), ultimul eveniment încheind triumfal cea de-a doua ediție a Neamț Art Festival, apreciată de sutele de spectatori veniți în cele cinci spații de desfășurare a evenimentelor culturale și artistice.
Partenerii întregului proiect Neamț Art Festival de anul acesta au fost Complexul Național Muzeal Neamț, Primăria Târgu-Neamț, Asociația Culturală „Magia copilăriei”, Cercul Militar Județean Neamț și Foto Club Neamț.
Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Piatra-Neamț le mulțumește tuturor celor care au contribuit la realizarea acestei ediții de succes a festivalului și pregătește noi proiecte cu care va veni în întâmpinarea publicului.
Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.
Scrie un comentariu