Eveniment organizat de Centrul ”Carmen Saeculare” la Palatul Parlamentului

Admin
de Admin mai 6, 2021 11:25

Eveniment organizat de Centrul ”Carmen Saeculare” la Palatul Parlamentului

Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”, cu sprijinul Consiliului Judeţean Neamţ, pregăteşte un eveniment de promovare a unei zone aparte a ţinutului Neamţ.

În atenţia organizatorului se află peisajul monahal şi cultural din Vânători-Neamţ. Schituri, mănăstiri, tradiţii, meşteşuguri, portul oamenilor care trăiesc aici, toate acestea vor fi prezentate într-o amplă expoziţie care va avea loc marţi, 11 mai 2021, în interiorul Parlamentului României.

Alături de logistica necesară pentru ca imaginile foto şi video să rămână pe retina vizitatorilor, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ mizează, pentru a pătrunde în sufletul celor care vor fi prezenţi, pe ateliere meşteşugăreşti, unde se distinge meşterul popular Ionela Lungu. Vor susține câteva momente artistice dansatorii şi orchestra Ansamblului folcloric „Floricică de la munte”, la care se adaugă grupul vocal nemţean „Sânzienele”, coordonat de Georgiana Şerban-Axinte, profesor de canto tradiţional la Şcoala Populară de Artă Piatra-Neamţ.

Partenerul organizatorului este Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO.

Peisajul monahal


Admin
de Admin mai 6, 2021 11:25
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget