După 15 mai intrăm în starea de alertă

Admin
de Admin mai 4, 2020 14:30

După 15 mai intrăm în starea de alertă

Starea de urgență nu va fi prelungită după data de 15 mai. Anunțul a fost făcut, astăzi, de președintele Klaus Iohannis într-o declarație de presă susținută la palatul Cotroceni

Astfel, data de 14 mai va fi ultima zi din starea de urgență. Pentru a ține sub control efectele pandemiei, România va intra într-o stare de alertă. Această stare de alertă este prevăzută de legislația specifică care clarifică cum se acționează în situația unei epidemii.

Deplasările în interiorul localității sunt recomandate atunci când sunt treburi de rezolvat. Din 15 mai se vor deschide saloanele de îngrijire personală, cabinetele stomatologice și muzeele.

Sportivii de performanță își vor putea relua antrenamentele, dar începerea competițiilor sportive va fi anunțată la o dată ulterioară. Nu vor fi încă deschise sălile de sport pentru amatori.

”Situația nu s-a îmbunătățit încă. Nu vreau să apară impresia că epidemia a trecut. Nu a trecut, din păcate. Am avut și astăzi peste 300 de persoane testate pozitiv.  Însă, trebuie să mergem mai departe și asta se concretizează în starea de alertă. Relaxarea se va face pas cu pas și fiecare pas va dura 2 săptămâni. Următorul calup de relaxare va veni la începutul lunii iunie”, a declarat președintele Klaus Iohannis.


Admin
de Admin mai 4, 2020 14:30
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: [email protected]