Din 15 mai se elimină portul măștii în exterior și restricțiile de circulație noaptea

Admin
de Admin mai 13, 2021 21:24

Din 15 mai se elimină portul măștii în exterior și restricțiile de circulație noaptea

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, într-o declarație de presă, că urmează prima etapă de relaxare a restricțiilor chiar în acest weekend. Este vorba despre renunțarea la masca de protecție în aer liber și la restricțiile de circulație pe timp de noapte.

„Am pregătit un calendar cu măsuri de relaxare, care cuprinde întreaga perioada de vară, ne pregătim de relaxare. Dar nu vrem să relaxăm în iunie, ca să revenim la restricții în august. Vom avea o relaxare pas cu pas, relaxările sunt condiționate de evoluția pandemiei și gradul de vaccinare”, a menționat Klaus Iohannis.

Din data de 15 mai se va renunța la obligativitatea purtării maștii de protecție în spațiile publice exterioare, cu câteva excepții – zone aglomerate precum târguri, piețe sau stațiile pentru transportul în comun.

Vor fi eliminate restricțiile de circulație pe timp de noapte, iar operatorii economici își vor putea desfășura activitatea cu program normal.

Tot din acest weekend, activitățile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate, cu spectatori.

Începând cu data de 1 iunie, vor putea fi organizate nunți, botezuri sau mese festive în exterior cu maximum 70 de persoane, iar la interior cu cel mult 50 de persoane. Numărul acestora va crește gradual de la 1 iulie si 1 august.

Se va renunța la limitarea numărului de participanți la astfel de evenimente dacă organizatorul garantează că toți cei prezenți sunt vaccinați.

Funcționarea școlilor va depinde în continuare de incidența înregistrată în localități. Însă cum majoritatea localităților sunt în scenariul verde, este posibil ca toți elevii să se reîntoarcă în școli.


Admin
de Admin mai 13, 2021 21:24
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns