Două spectacole în luna decembrie la Teatrul Tineretului

Admin
de Admin decembrie 9, 2021 11:48

Două spectacole în luna decembrie la Teatrul Tineretului

Teatrul Tineretului încheie 2021 cu spectacolele FRONTAL și O SCRISOARE PIERDUTĂ, relevante pentru contextul actual, în care discursurile publice și curentele de opinie adâncesc polarizarea la nivelul societății românești și nu numai.

Frontal (foto - Marius Șumlea)Pe 11 și 12 decembrie publicul este invitat la FRONTAL, un spectacol de Gianina Cărbunariu, iar în datele de 17, 18, 19 decembrie la O SCRISOARE PIERDUTĂ, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu. Toate reprezentațiile încep la ora 18:00.

Pornind de la „Povestea unui om leneș” a lui Ion Creangă, FRONTAL este o invitație la reflecție asupra consecințelor pe care le provoacă la nivel social asocierea sărăciei cu lenea. Spectacolul are la bază o amplă documentare pe tema muncii, care a inclus interviuri realizate de membrii echipei artistice cu persoane de diferite vârste și profesii. Creșterea numărului de persoane care trăiesc sub pragul de subzistență, împreună cu direcționarea furiei publice, prin discursuri intens mediatizate, către așa-numitul „asistat social“, alimentează tensiuni gata oricând să erupă.

Spectacolul a fost premiat în cadrul celei de-a XX-a ediție a Premiilor Radio România Cultural, la categoria „Teatru”.

O scrisoare pierdută (foto - Marius Șumlea)

foto – Marius Șumlea

O SCRISOARE PIERDUTĂ, cea mai recentă premieră TT, este o revizitare a celebrei piese scrise de Ion Luca Caragiale, prin prisma tarelor pe care societatea românească actuală le are în comun cu cea din vremea lui Caragiale: mentalitatea-kitsch, adică mediocritatea care proliferează în special în societățile instabile, excesele identitare care acoperă vidul valoric, comportamentul social subordonat interesului personal și de grup, nu interesului comunitar.

Accesul la spectacole se va face cu respectarea regulilor sanitare legale privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Participarea este permisă doar pe baza certificatului verde, care să ateste finalizarea schemei complete de vaccinare (de cel puțin 10 zile) sau trecerea prin boală (valabil între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării).

Purtarea corespunzătoare a măștii este obligatorie pe durata evenimentului.

Locurile sunt limitate.

Bilete pot fi procurate de pe site-ul bilete.ro.

Pentru informații și rezervări pot fi obținute la telefon: 0756 698 978.


Admin
de Admin decembrie 9, 2021 11:48
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns