Câștigătorul Concursului de Dramaturgie Contemporană „Corneliu-Dan Borcia”, ediția a 3-a

Admin
de Admin aprilie 7, 2021 14:40

Câștigătorul Concursului de Dramaturgie Contemporană „Corneliu-Dan Borcia”, ediția a 3-a

Vă anunțăm că a fost ales câștigătorul celei de-a treia ediții a Concursului de Dramaturgie Contemporană „Corneliu-Dan Borcia”, organizat de Teatrul Tineretului.

Juriul a fost format anul acesta din criticul de teatru Oltița Cîntec, cea care l-a și prezidat, managerul TT Gianina Cărbunariu, regizorii TT Daniel Chirilă și Alexandru Mâzgăreanu, actorii TT Mircea Postelnicu și Loredana Grigoriu, membrii secretariatului literar Vlad Socea, Raluca Naclad și Răzvan Rocaș, respectiv elevele voluntare Roxana Bobric și Olivia Călin.

Textul câștigător, care va fi montat într-un spațiu neconvențional: fațada laterală a Teatrului Tineretului, este „Scriitorul și mașina de scris” de Antoaneta Zaharia.

La egalitate de voturi, în preferințele juriului, au urmat textele: „Prințesa care sforăia” de Mihai Ignat, „Un fluture răstoarnă o piesă de domino” de Daria Ancuța și „Fabrica de bunici” de Alexandra Bandac.

Felicitări câștigătoarei și mulțumiri tuturor celor care au aplicat!

Concurs de proiecte

Tot astăzi lansăm concursul de proiecte pentru tinerii regizori/ regizoare (până în 35 de ani), care se desfășoară în perioada 7 aprilie – 7 mai.

Proiectul câștigător, selectat de un juriu, va fi anunțat pe data de 17 mai, iar din luna iunie ne-am propus să începem repetițiile. Perioada de repetiții ar putea suferi modificări provocate de contextul pandemic. Cei interesați sunt rugați să scrie la adresa [email protected] pentru a obține textul, iar ulterior să trimită până în data de 7 mai, tot pe această adresă de mail, următoarele: CV, scrisoare de intenție și propunere regizorală pentru textul menționat (cu precizarea scenografului ales + alți colaboratori, schițe de scenografie).

Continuăm astfel proiectul #SAFESPOTT, început în anul 2019, proiect dedicat creatorilor tineri și publicului tânăr. Echipa de profesioniști care va realiza spectacolul pe baza textului „Scriitorul și mașina de scris“ va fi secondată de o echipă de liceeni voluntari, care vor urmări toate etapele de creație.

concurs de dramaturgie contemporana corneliu-dan borcia


Admin
de Admin aprilie 7, 2021 14:40
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget