Concursul și Expoziția de arte alastice pentru copii ”Dr. Sorin Ciobanu”

Admin
de Admin octombrie 9, 2020 12:01

Concursul și Expoziția de arte alastice pentru copii ”Dr. Sorin Ciobanu”

Simezele Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu” Neamț găzduiesc lucrările participante la Concursul și Expoziția de Arte Plastice pentru copii „Dr. Sorin Ciobanu”, ediția a V-a, 2020.

Desenele, lucrările de grafică și de pictură ce alcătuiesc expoziția au fost realizate cu măiestrie de copii și tineri, cu vârste cuprinse între 6 și 19 ani, de la Școala nr. 2 Piatra-Neamț, Palatul Copiilor Piatra-Neamț, Liceul de Arte „Victor Brauner” Piatra-Neamț, Colegiul Național „Calistrat Hogaș” Piatra-Neamț, Școala „Nicolae Buleu” Mărgineni și Școala Hoisești.

Expoziția reunește cele mai reușite 55 de creații ale copiilor, selectate atent de un juriu exigent format din profesori de artă plastică, bibliotecari și muzeografi, juriu condus de dr. Mariana Ciobanu, vicepreşedintele Asociaţiei Culturale „Arte.Ro” care, totodată, oferă și premiile concursului. Tema concursului din acest an a fost  „Oraşul în care mi-ar plăcea să trăiesc”. Lucrările au fost structurate și evaluate în funcție de cele trei nivele de vârstă și experiență: nivel primar – clasele 0-IV (6-10 ani), nivel gimnazial – clasele V-VIII (11-14 ani) și liceal – clasele IX-XII (15-19 ani).

Se vor acorda diplome și medalii pentru premiile I,II, III și mențiuni. Orele de muncă, atenția, răbdarea, talentul și determinarea vor fi celebrate printr-un Premiul Special pentru fiecare categorie de vârstă, în valoare de 500 de lei.

Vernisajul va avea loc vineri, 9 octombrie, începând cu ora 18:00, în Sala Cupola a Bibliotecii Județene.

Medicul Sorin Ciobanu, doctor în științe medicale (imagistică medicală), a fost un mare iubitor de pictură, de natură, de frumos și un susținător fervent al copiilor și al artei acestora.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală „Arte.Ro” în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „G.T. Kirileanu” Neamţ şi Palatul Copiilor din Piatra Neamţ.

expozitie arte plastice pentru copii dr sorin ciobanu


Admin
de Admin octombrie 9, 2020 12:01
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns