Armă din Al Doilea Război Mondial găsită de un cetăţean din Roman

Admin
de Admin aprilie 25, 2018 11:22

Marți, 24 aprilie, în jurul orei 18:00, Dispeceratul integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre faptul că municipiul Roman, B-dul Republicii a fost descoperită o armă.

La locul intervenției s-a deplasat echipa pirotehnică cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice, care au ridicat o armă de tip ZB cal. 7,92 mm provenită din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii.

Arma a fost descoperită de un bărbat, în vârstă de 30 de ani, în timp ce efectua lucrări de demolare a unei anexe din curtea locuinței proprietate personală. Locuința a fost achiziționată în anul 2018, vechii proprietari fiind decedați.

Echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafaţă de 20 metri pătrați şi nu a mai descoperit alte elemente de muniţie.

Pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii muniţiilor neexplodate, ISU Neamț reaminteşte cetăţenilor următoarele măsuri de prevenire:
a) să anunţe de urgenţă prin SNUAU 112 despre descoperirea de muniţii neexplodate;
b) să nu mişte de pe loc muniţiile descoperite;
c) să nu dezmembreze sau să predea muniţii neexplodate la operatorii economici care au ca obiect de activitate colectarea deşeurilor metalice;
d) să nu folosească muniţiile descoperite pentru improvizarea diferitelor dispozitive;
e) să nu lovească, să taie sau să demonteze muniţiile neexplodate;
f) să nu aprindă focul în apropierea muniţiilor descoperite neexplodate.


Admin
de Admin aprilie 25, 2018 11:22
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns