Aparatură pentru maternităţile din Neamţ

Admin
de Admin noiembrie 21, 2016 10:56

maternitate-salvati-copiiiÎn acest an, maternităţile din Târgu Neamț și Roman au fost incluse de Organizația „Salvați Copiii“ în programul de dotări a 29 de maternități și secții de nou-născuți din întreaga țară. 460.000 de euro vor fi investiți în dotarea maternităților și secțiilor de nou-născuți din Arad, Timișoara, Pitești, Brașov, București (Maternitatea Bucur, Maternitatea Pantelimon, Maternitatea Giulești, Spitalul Clinic CF2), Reșița, Oravița, Mangalia, Craiova, Focșani, Hațeg, Slobozia, Iași, Pașcani, Târgu Mureș, Roman, Târgu Neamț, Vaslui, Dorohoi, Călărași, Giurgiu, Tulcea și Teleorman.

Fondurile au fost obținute prin implicarea publicului larg, prin campaniile de redirecționare a 2% din impozitul pe venit, donații online, donații prin SMS sau Direct Debit, cât și cu sprijinul sponsorilor Salvați Copiii.  “Anul acesta, continuăm programul nostru de reducere a mortalității infantile, pentru că ne dorim ca niciun nou-născut să nu își mai piardă viața din cauze prevenibile“, a declarat Gabriela Alexandrescu, președintele executiv Salvați Copiii România.

În 2010, la startul programului Salvați Copiii de reducere a mortalității infantile, România înregistra o rată a mortalității infantile de 9,8 la mia de copii născuți vii. În doar 5 ani, România a coborât până la o rată de 8 la 1.000 de nou-născuți vii, în 2015, menținându-se însă în continuare pe primul loc în Uniunea Europeană privind mortalitatea infantilă. Conform datelor din analiza Salvați Copiii privind situația maternităților din România, echipamentele medicale insuficiente reprezintă o problemă frecventă în România – 13% dintre maternitățile de nivel I nu au niciun incubator standard pentru nou-născuții prematuri, 56% dintre maternitățile de nivel II nu au ventilator pentru suport respirator și 14% dintre maternitățile de nivel III au o singură masă de reanimare pentru copii.

Prin proiectul Fiecare Copil Contează, organizația Salvați Copiii a reușit până în prezent să doteze 67 de maternități cu incubatoare, mese de resuscitare și aparate de ventilație în valoare de 8.700.000 lei, ajutând astfel peste 24.000 de nou-născuți să trăiască. Cei care doresc să susțină programul Salvați Copiii de reducere a mortalității infantile în România o pot face cu un SMS lunar la 8844 cu textul „SALVEZ“, în valoare de 2 euro.

 


 

Admin
de Admin noiembrie 21, 2016 10:56
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns