Amendă de 20.000 de lei pentru incidentul de la salonul de nunţi din Durău, în care au fost rănite 18 persoane

Admin
de Admin iulie 17, 2018 14:09

Avand în vedere faptul că, în data de 15 iulie, în spatiul public au aparut informaţii referitor la un eveniment organizat (nuntă), desfăşurat la un operator economic din Staţiunea Durău, judeţul Neamt, în timpul căruia a avut loc un accident cauzat de ruperea balustradei terasei care deserveste salonul, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Neamţ s-a autosesizat si a declanşat o acţiune operativa de control la unitatea în cauza – prestator de servicii de alimentaţie publică.

La faţa locului s-a constatat ca informaţiile se confirmă – structura din lemn realizată pentru prelungirea terasei şi balustrada aferentă (care deserveşte salonul destinat acestor evenimente) s-a rupt şi a fost afectată integritatea corporală a mai multor persoane.

Pentru nerespectarea prevederilor art. 7, lit c, liniuta a 2-a din OG21/1992 privind protectia consumatorilor, republicată – [operatorii economici sunt obligati sa presteze numai servicii care nu afecteaza viaţa, sănătatea sau securitatea consumatorilor ori interesele economice ale acestora] – operatorul economic a fost sanctionat in conformitate cu prevederile art. 50, (1) lit a, cu amenda contraventionala in valoare de 20.000 lei .

Totodata, pentru limitarea prejudicierii consumatorilor, in conformitate cu prevederile OG 21/1992 art. 55, alin. (2), lit. d,  echipa de comisari a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor în cadrul salonului pentru evenimente şi a terasei din Durău, pana la remedierea deficienţelor.

Atragem atenţia tuturor operatorilor economici de pe raza judetului Neamt cu activitate specifică de prestari servicii ca au obligaţia legală de a oferi pe piaţă doar produse şi servicii care nu punîn pericol viaţa, sănătatea, securitatea şi interesele economice ale consumatorilor.


Admin
de Admin iulie 17, 2018 14:09
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget