Ziua Unirii, sărbătorită în format digital la Biblioteca Județeană

Admin
de Admin ianuarie 22, 2021 11:16

Ziua Unirii, sărbătorită în format digital la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț sărbătorește împlinirea a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române prin disponibilizarea în format electronic a unui număr de 52 de cărți referitoare la acest eveniment, pe pagina de internet a bibliotecii, la adresa: cautare avansata unirea.

Cărțile, cele mai apropiate de data Unirii Principatelor existente în colecțiile bibliotecii și referitoare la acest subiect, pot fi consultate de oriunde există acces la internet, în formatul portabil pdf.

Totodată, în spațiul expozițional de la parterul Corpului A al bibliotecii este organizată o expoziție tematică de publicații.

Tot în cadrul activităților dedicate Unirii se înscrie și parteneriatul pe care Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț îl are în proiectul „Unirea face puterea!“, ediția a II-a, derulat de Asociația Culturală Star Piatra-Neamț. În cadrul acestuia, vineri, 22 decembrie 2021, de la ora 11:00, Tricolorul Călător – un drapel uriaș – va fi ridicat pe Turnul lui Ștefan cel Mare din Piatra-Neamț, după care va fi predat către reprezentanți ai județului Dâmbovița. Nu va lipsi celebra Horă a Unirii, care va înconjura Turnul lui Ștefan cel Mare.

De asemenea, Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț evocă Revoluția de la 1821 condusă de Tudor Vladimirescu și care începe cu Proclamația de la Padeș și Scrisoarea către Poartă „Cererile norodului românesc“ din 23 ianuarie/ 4 februarie 1821. Astfel, sunt disponibilizate alte 40 de cărți cu această temă, în format electronic, care pot fi găsite la adresa: cautare avansata tudor.

Ambele adrese de internet pot fi găsite și astfel: se intră pe site-ul bibliotecii: http://www.bibgtkneamt.ro, apoi în meniul „Catalog“, de unde se selectează, succesiv, „Căutare avansata“, „biblioteca digitală“, categorie = Unirea Principatelor sau Tudor Vladimirescu.


Ziua U

Admin
de Admin ianuarie 22, 2021 11:16
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget