Ziua Națională a Lecturii marcată și la Biblioteca Județeană din Piatra Neamț

Admin
de Admin februarie 15, 2023 16:20

Ziua Națională a Lecturii marcată și la Biblioteca Județeană din Piatra Neamț

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț a organizat o serie de activități specifice pentru a marca Ziua Națională a Lecturii, miercuri, 15 februarie 2023.

Atât la sediul central, cât și la filialele din municipiu au fost desfășurate ateliere de lectură, dezbateri, prelegeri, dialoguri, expoziții de carte și de lucrări artistice realizate de elevi și copii.

La Filiala „Vasile Conta“ din Mărăței a fost susținută o întâlnire sub genericul „Citesc. Citești. Citim“, la care au participat elevii clasei a VI-a de la Liceul Teologic Ortodox „Sf. Împărați Constantin și Elena“ Piatra-Neamț, îndrumați de prof. Oana Antal și bibliotecar Claudia Mihaela Rusu.

De asemenea, scriitorul și psihologul Vasile Baghiu a continuat seria prelegerilor-dialog „Cultura sănătății“, cu tema „De ce este sănătos să citim“, la care au participat elevii clasei a XI-a D învățământ profesional, din cadrul Colegiului Tehnic „Gheorghe Cartianu“ Piatra-Neamț, îndrumați de prof. Ionela Magdalena Nicolau.

Totodată, lucrări artistice realizate de elevi de la Școala Gimnazială „I. Gervescu“ Săvinești, Școala Gimnazială „Prof. Gh. Dumitreasa“ Girov și Școala Gimnazială Nr. 1 Dumbrava Roșie, îndrumați de profesoara de educație plastică Mihaela Zânica, au fost reunite în expoziția „Carte – Lectură – Imaginație“.

Nu au lipsit invitațiile la lectură în mediul on-line, cu subiectul „Mesaj către tineri – Redescoperiți literatura!“, lansat de criticul literar Alex Ștefănescu, alături de prezentarea de carte „Micul prinț“ de Antoine de Saint-Exupéry.

La Punctul de lectură și împrumut Speranța, copiii au citit cu voce tare texte din cărțile preferate. Totodată, s-a purtat un dialog despre importanța cărții și a lecturii, a cunoașterii și a bibliotecii.

Secția de carte pentru copii și Ludoteca „Ion Creangă“ a primit, de Ziua Națională a Lecturii, o nouă vizită a copiilor de la Grădinița Școlii Gimnaziale „Nicu Albu“, grupa mare B, Piticoții, coordonați de prof. Miluța Cristal.


Admin
de Admin februarie 15, 2023 16:20
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns