Un tânăr din Oniceni a fost prins în flagrant în timp ce recolta trufe cu ajutorul a 4 câini

Admin
de Admin iulie 12, 2018 14:23

Miercuri, 11 iulie, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Stăniţa împreună cu lucrătorii din cadrul Ocolului Silvic Roman, au acţionat pe linia respectării prevederilor Legii nr. 171/2010 R.

Astfel, în pădurea “Poiana Ţepăriei”, din Stănița, aflată în administrarea Ocolului Silvic Roman, a fost depistat un tânăr, de 28 de ani, din Oniceni, care recolta trufe, fără să dețină autorizație, cu ajutorul a patru câini dresați din rasa Lagotto Romangnolo.

Polițiștii au găsit asupra acestuia cantitatea de 2,4 kg trufe negre, care a fost confiscată și predată lucrătorilor silvici.

Bărbatul a fost sancționat contravențional, conform prevederilor Legii nr. 171/2010R, cu 2.000 lei amendă.

Aducem în atenție opiniei publice prevederile art. 17, lit. c, din Legea nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, conform căreia constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 2.000 până la 5.000 recoltarea din fondul forestier național a produselor nelemnoase specifice (trufe), fără acordul proprietarului și/sau a ocolului silvic care asigură administrarea pădurii. 

Totodată, în conformitate cu art. 58, alin. (5), din Legea 46/2008R  recoltarea și/sau achiziționarea produselor nelemnoase specifice fondului forestier național se fac/se face pe baza autorizațiilor emise de ocolul silvic care asigură administrarea sau serviciile silvice, conform instrucțiunilor aprobate prin ordin al autorității publice centrale care răspunde de silvicultura, precum și pe baza autorizației de recoltare/achiziționare emise de autoritatea competentă pentru protecția mediului.

În cazul fondului forestier, care nu se afla în administrarea unui ocol silvic, autorizațiile prevăzute la alin. (5) se vor emite doar în baza acordului scris al proprietarului fondului forestier.


Admin
de Admin iulie 12, 2018 14:23
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns