”Terapie prin culoare”, expoziție semnată de Ioan Popei

Admin
de Admin iulie 14, 2022 17:42

”Terapie prin culoare”, expoziție semnată de Ioan Popei

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț organizează, în Sala Cupola, expoziția de pictură  „Terapie prin culoare“, cu lucrări realizate de Ioan Popei, în perioada 18-31 iulie 2022.

Născut la Agapia, în județul Neamț, Ioan Popei a absolvit Liceul de Chimie din Piatra-Neamț. Primii pași în creația plastică i-au fost îndrumați la Școala Populară de Artă din aceeași urbe. S-a lansat în pictură în 1976, la Galeriile ziarului Ceahlăul, ca membru al Cenaclului plastic al amatorilor „C.D. Stahi“, coordonat de ziaristul Eugen Tureschi.

Este autor de pictură religioasă, cu care se afirmă în țară și străinătate.

A avut expoziții în Franța, Olanda, Australia, Austria, Germania, Ungaria, Slovacia.

Ca recunoaștere a măiestriei sale artistice, alături de aprecierea publicului larg, a primit Premiul I pentru Portret la Concursul „Arthur Verona“, Dorohoi, 1987 și Marele Premiu al Expoziției Taberei de Creație Botoșani, în 1988.

Pictorul pietrean împlinește vineri, 15 iulie, 68 de ani. „Prin această expoziție suntem alături de artistul plastic Ioan Popei la frumoasa aniversare și îi transmitem, inclusiv pe această cale, gândurile noastre de apreciere și urarea tradițională «La mulți ani!»“, a precizat prof. Mihaela Mereuță, managerul Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu“ Neamț.

Referințe

„Pictorul Ioan Popei folosește calitatea terapeutică a culorilor, indiferent de temele alese. Artistul mă face să cred că probabil el însuși este fermecat de propriile picturi“, declară Lucian Strochi.

„Cu pasiune pentru viață și pentru frumusețea naturală care se regăsește în ea, Ioan Popei este un pictor a cărui operă reflectă veselia și vigoarea lui naturală. El celebrează viața sub forma celor mai mici frumuseți ale sale, pictând flori și apusuri, păduri frumoase și chiar compoziții, care acoperă tot ceea ce consideră că merită atenție.

Ioan Popei pare să dorească să-și aducă propria beatitudine și sentimentul de echilibru emoțional în casele celor care îi cumpără arta, alcătuită în mare parte din compoziți armonioase.

Ioan Popei acoperă cu adevărat un spectru larg de gândire, culoare și emoție în picturile sale și aduce la viață nu numai minunea naturii, ci și priceperea și perseverența omului de a trăi firesc în natură“, se menționează în Gallerytoday.com.

Afis Popei 2022_07


Admin
de Admin iulie 14, 2022 17:42
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns