Tablouri semnate de pictori nemțeni donate către Biblioteca Județeană

Admin
de Admin noiembrie 13, 2020 11:06

Tablouri semnate de pictori nemțeni donate către Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu” Neamț și-a îmbogățit colecția de artă cu trei lucrări de pictură donate, recent, de plasticienii Parasca Agape, Mihai Agape și Arcadie Răileanu. Prin acest gest, artiștii au dorit să contribuie la creșterea patrimoniului bibliotecii și la menținerea memoriei creației artistice ca semn al legăturii lor cu aceste locuri.

Donația recentă include lucrările „Știma pădurilor“ de Mihai Agape (dimensiuni 60×80 cm, realizată în tehnica ulei pe pânză, în anul 2019), „Familia“ de Parasca Agape (dimensiuni 38×45 cm, realizată în tehnica tempera pe pânză, în anul 2019) și „Toamnă în Carpați“ de Arcadie Răileanu (dimensiuni 50×60 cm, realizată în tehnica acuarelă, în anul 2020).

”Mulțumim și pe această cale artiștilor plastici care expun la Biblioteca Județeană «G.T. Kirileanu» Neamț și, mai mult, lasă, pentru totdeauna, un semn al trecerii lor pe aici! Mihai Agape, Parasca Agape și Arcadie Răileanu sunt nume adăugate recent în lista care îi cuprinde pe Iulia Hălăucescu, Petru Petrescu, Nicolae Milord, Tereza Gogu, Leta Mironescu, Dan Băjenaru, Mircea Răsvan Ciacâru, Ioan Popei, Dumitru Bezem și alții, aflați deja în colecția de artă a bibliotecii“, a precizat prof. Mihaela Mereuță, director-manager al Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu“ Neamț.


Admin
de Admin noiembrie 13, 2020 11:06
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns