Polițiștii continuă activitățile de prevenire în școli – Colegiul Național ”Petru Rareș”

Admin
de Admin noiembrie 23, 2017 14:27

Campanie prevenire politie copiiÎn cadrul proiectului ”Școala Altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun”, ofițerii de prevenire au fost prezenți, în zilele de 21 și 22 noiembrie, în rândul elevilor din clasele a V-a și a VIII-a din cadrul Colegiului Național ”Petru Rareș” din Piatra Neamț.

Prima zi a debutat cu tema ”Drepturile și îndatoririle copiilor”- tocmai pentru a marca data de 20 noiembrie, Ziua Universală a Drepturilor Copiilor și totodată pentru a-i responsabiliza pe cei mici asupra obligațiilor pe care le au la școală, pe stradă, în comunitate. Sub sloganul ”un copil prevenit este un copil salvat” ofițerii de prevenire și-au continuat sesiunea de informare și dialogul cu elevii prezenți.

Materialele informative, spoturile audio-video și filmulețele educativ-preventive au fost vizionate de copii, activitatea devenind una interactivă și plină de surprize plăcute.

Cu elevii de clasa a VIII-a polițiștii au dezbătut tema”Delincvența juvenilă -Cauze-Consecințe-Recomandări”. Astfel, plecând de la prezentarea filmului educativ ”Libertate versus Delincvență”, ofițerii de prevenire au dorit să scoată în evidență faptul că și minorii răspund în fața legii atunci când greșesc, iar o faptă antisocială comisă, mai devreme sau mai târziu, atrage repercusiuni în viitor.

Scopul acestor activități de prevenire a fost acela de a-i informa pe elevi în vederea evitării victimizării lor în diferite situații, dar și pentru prevenirea implicării lor în comiterea de fapte antisociale.


Admin
de Admin noiembrie 23, 2017 14:27
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: [email protected]