Activități ale polițiștilor la Colegiul ”Gheorghe Cartianu” pentru a marca Ziua Națională a României

Admin
de Admin noiembrie 30, 2022 08:00

Activități ale polițiștilor la Colegiul ”Gheorghe Cartianu” pentru a marca Ziua Națională a României

Marți, 29 noiembrie, polițiștii de prevenire, împreună cu cei de siguranță școlară și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Neamț, cu sprijinul Corpului Național al Polițiștilor – Consiliul Teritorial Neamț, au desfășurat, în avans, o activitate cu elevii Colegiului Tehnic „Gheorghe Cărtianu” din Piatra Neamț, pentru a marca ”Ziua Națională a României”.

Polițiștii nemțeni, le-au explicat copiilor importanța deosebită a momentului istoric sărbătorit la data de 1 decembrie, educând tânăra generație în sensul dezvoltării spiritului civic.

Activitatea s-a desfășurat sub forma unei competiții între elevii claselor a IX-a și a X-a, competiție bazată pe noțiuni specifice acestei zile importante.

Elevii, asemenea unor detectivi, au căutat să descifreze anagramele cu sarcini, să identifice cuvintele ascunse sau simboluri legate de ziua de 1 decembrie și să rezolve un test de cunoștințe generale.

Momentul surpriză al acestei activități a fost întâlnirea cu unul dintre luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Neamț, elevii având ocazia să afle noțiuni specifice skandenberg-ului, disciplină sportivă practicată de colegul nostru.

La final, elevii au fost premiați cu diplome de participare, dar, cel mai important premiu au mărturisit aceștia, a fost acest mod inedit de a marca Ziua Națională a României.


Admin
de Admin noiembrie 30, 2022 08:00
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns