Poliţiştii arestaţi pentru mită vor la pensie

Admin
de Admin noiembrie 16, 2016 14:24

politist-la-pensieFostul şef de la Biroul Poliţia Rutieră Piatra Neamţ, Viorel Andronic şi subalternul său Marius Laurențiu Greaca vor să iasă la pensie după ce au fost arestaţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru luare de mită. Cei doi au depus rapoartele prin intermediul avocaților la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Neamț.

Conform legislaţiei, cererea fostul şef de la Circulaţie va fi soluţionată de superiorii de la București, cel mai devreme pe 5 decembrie. În ceea ce îl priveşte pe Marius Laurențiu Greaca, acesta se poate pensiona cu avizul șefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamț, cel mai devreme pe 18 noiembrie.

Cei doi au primit mandate de arestare pentru 30 de zile. Ancheta care îi vizează a început în ianuarie 2016, însă ”monitorizarea” mașinilor echipate cu radar s-a făcut în perioada 22 aprilie – 18 mai. Din referatul procurorilor DNA Bacău, reiese că ”ofițerul de poliție Andronic Viorel a comis 9 acte materiale specifice infracțiunii de luare de mită în cadrul a două servicii, iar agentul de poliție Greaca Marius Laurențiu – 51 acte materiale în cadrul a 6 servicii”. Din lotul de la Rutieră mai fac parte alţi 5 poliţişti aflaţi în arrest preventive şi 7 sub control judiriar.

 


 

Admin
de Admin noiembrie 16, 2016 14:24
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget
Rifil