Planul roşu de intervenţie activat în urma unui incident grav la un salon de nunţi din Durău

Admin
de Admin iulie 16, 2018 12:08

Plan rosu salon de nunti Durau (11)Duminică, 15 iulie, în jurul orei 19:50, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență “112”, de mai mulţi cetăţeni despre un incident produs la un salon de nunţi din Staţiunea Durău, comuna Ceahlău.

Din informaţiile primite, mai multe persoane care participau la un eveniment ar fi avut de suferit în urma ruperii unei balustrade de la terasa unităţii în care avea loc evenimentul şi mai multe persoane s-au prăbuşit peste balustradă. Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul judeţului Neamţ a fost activat Planul Roşu de Intervenţie începând cu ora 20:00.

La locul evenimentului au fost mobilizate de urgenţă următoarele forţe: două ambulanţe SMURD de prim ajutor, o autospecială de transport personal şi victime multiple(ATPVM), o ambulanţă SMURD de terapie intensivă, două autospeciale de intervenţie, o autospecială de intervenţie cu un punct medical avansat, trei autospeciale de serviciu din cadrul ISU Neamţ şi opt ambulanţe din cadrul SAJ Neamţ, în total fiind mobilizaţi trei ofiţeri şi 37 de subofiţeri de la ISU Neamţ, doi medici şi un asistent de la UPU Piatra Neamţ, opt asistenţi medicali de la SAJ Neamţ.

Incident salon de nunti Durau (22)În sprijinul echipajelor care interveneau, au fost solicitate şi următoarele forţe:

  • ISU Suceava – trei ambulanţe SMURD de prim ajutor;
  • ISU Harghita – o ambulanţă SMURD de prim ajutor;
  • ISU Bacău – o autospecială de transport personal şi victime multiple(ATPVM) cu medic;
  • ISU Botoşani – o ambulanţă SMURD de prim ajutor;
  • ISU Iaşi – o autospecială de transport personal şi victime multiple (ATPVM) cu medic şi un spital mobil;
  • Un elicopter SMURD a fost prealertat.

Din echipajele solicitate în sprijin a intervenit doar echipajul de la ISU Harghita, celelalte forţe şi mijloace fiind întoarse din drum.

În urma evaluării medicale au rezultat 15 persoane rănite, trei dintre acestea fiind într-o stare mai gravă. Toate victimele au fost transportate la CPU Topliţa, de unde au fost preluate de echipaje medicale de la ISU Mureş şi SAJ Mureş, şi transportate la UPU Târgu Mureş. Încă trei persoane s-au deplasat cu mijloace proprii la spitalul din Piatra Neamţ (două) şi la spitalul din oraşul Bicaz (una) pentru investigaţii suplimentare.

Începând cu ora 00:30 a încetat punerea în aplicare a Planului Roşu de intervenţie la nivelul judeţului Neamţ.


Admin
de Admin iulie 16, 2018 12:08
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget