Persoană decedată după ce a căzut de pe dig la Poiana Teiului

Admin
de Admin octombrie 8, 2018 13:47

Sâmbătă, 6 octombrie, în jurul orei 8:45, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență “112”, despre faptul că un bărbat este căzut peste parapetul de protecţie al drumului naţional, în apropierea albiei râului Bistriţa, pe raza localităţii Dreptu, comuna Poiana Teiului.

La locul evenimentului s-au deplasat, de urgenţă, două echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentul de pompieri Tîrgu Neamţ – Garda nr. II Poiana Teiului, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, cu modul de descarcerare şi o ambulanţă SMURD de prim ajutor.

Conform procedurilor specifice, forţele sosite la locul evenimentului au balizat zona, după care au intervenit pentru degajarea bărbatului (căzut de la o înălţime de aproximativ 3 metri) pe un plan semidur,  în dreptul zonei unde a fost găsit ( în apropierea albiei râului Bistriţa).

În urma analizării stării victimei, salvatorii nemțeni au constatat că bărbatul era inconștient și nu prezenta leziuni sau fracturi vizibile.

Imediat, echipajul de paramedici a început manevrele de resuscitare,  fiind solicitat şi un echipaj medical din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Neamţ.

După sosirea acestuia la locul evenimentului, s-a continuat aplicarea manevrele de resuscitare,  împreună cu paramedicii SMURD, timp de 58 de minute, așa cum prevede protocolul medical.

Din nefericire, persoana nu a putut fi salvată, cadrele medicale ale echipajului Serviciului de Ambulanţă Judeţean declarând decesul acesteia.

Ulterior, victima a rămas sub supravegherea organelor de cercetare prezente la locul incidentului, în vederea desfăşurării activităţilor specifice,  până la sosirea personalului din cadrul Serviciului de Medicină Legală Neamţ, care au competenţe în astfel de situaţii.


Admin
de Admin octombrie 8, 2018 13:47
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget