Olimpiada Internațională de Informatică pe Echipe s-a desfăşurat la Piatra Neamţ

Admin
de Admin iunie 1, 2018 14:22

În perioada 23-28 mai, la Colegiul Național de Informatică, Piatra-Neamț, sub egida Ministerului Educației și Cercetării si a Inspectoratului Școlar Neamț,  s-a desfășurat Olimpiada Internațională de Informatică pe Echipe, la care au participat 10 echipaje din România, Republica Moldova, Bulgaria, Italia, Federația Rusă. Ceremonia de deschidere a avut loc în sala ”Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean Neamț, iar festivitatea de premiere și spectacolul de gală pe scena Teatrului Tineretului.

Din cadrul județului nostru s-a distins echipajul Colegiului Național de Informatică, BlankSociety, alcătuit din elevii Dăscălescu Ștefan Cosmin, Filip Vasile, Blăgescu Alex-George, Nedelcu Mihai-Vlad, Rotaru Gheorghe-Iulian, Dorneanu Eduard-Gabriel și coordonat de domnul profesor Ene Dumitru. Aceștia au obținut medalia de bronz, urcând pe podium alături de echipa Magistrini din Italia. Medaliații cu aur au fost echipele Kappa de la Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” din București și Hyp din Republica Moldova, iar argintul l-a obținut echipa Slav Sqoders, de la același colegiu din capitala României.

Programul competițional a fost completat de un program cultural complex, de promovare în anul celebrării Centenarului Marii Uniri a valorilor istorice și tradiționale prin vizitarea muzeelor, obiectivelor de artă și geografice locale, dar și a zonei Nord-Est. Au fost organizate două excursii în zonele Bicaz-Cheile Bicazului-Lacu Roșu și respectiv, pe traseul Târgu-Neamț – Iași.

Olimpiada a fost coordonată de Comisia Centrală având ca președinte pe domnul prof. univ. dr. Adrian Iftene, decanul Facultății de Informatică a Universității ”Al. I. Cuza” din Iași,  președinte de onoare pe doamna Inspector General din M.E.N. Nuşa Dumitriu-Lupan, președinte executiv pe doamna inspector școlar al ISJ Neamț Florentina Ungureanu, vicepreședine pe domnului conf. univ. dr. Radu Boriga de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității București, iar secretar pe doamna director al CNI, prof. dr. Daniela Neamțu.

Comisie de organizare a olimpiadei a fost coordonată de doamna inspector școlar general Elena Laiu (președinte al comisiei) și directorii Colegiului Național de Informatică Daniela Neamțu și Vasile Diaconu.

Ne-au onorat cu prezența profesori și directori din țările menționate, precum și reprezentanta Ministerul Educației din Italia, doamna Anna Brancaccio.


Admin
de Admin iunie 1, 2018 14:22
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget