“Noi suntem ai României” – Spectacol extraordinar organizat de Centrul pentru Cultură “Carmen Saeculare”

Admin
de Admin aprilie 24, 2018 12:15

Consiliul Judeţean Neamţ, Centrul pentru Cultură şi Arte “Carmen Saeculare” şi Academia de Muzică “Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamţ, organizează, miercuri, 25 aprilie, spectacolul extraordinar intitulat “NOI SUNTEM AI ROMÂNIEI”.

Afis NOI SUNTEM AI ROMANIEIEvenimentul, pe parcursul căruia se va cânta folclor şi muzică patriotică, se înscrie sub generosul generic al Centenarului României Mari. Protagonişti vor fi membrii Coralei bărbăteşti “ARMONIA” din Constanţa şi Orchestra folclorică “MUZICA DIVERTIS” din Chişinău (orchestraţie, Valeriu Caşcaval şi Ion Croitor; dirijor, Ion Iulian Dumitru).

Concertul se va desfăşura în sala “Calistrat Hogaş” a Consiliului Judeţean, începând cu ora 18:00.

Accesul publicului la sala de spectacol se face pe baza invitaţiei emisă de Centrul pentru Cultură şi Arte “Carmen Saeculare”.

Pentru informaţii suplimentare se poate apela numărul de telefon 0233.21 40 26. 

CORALA BĂRBĂTEASCĂ “ARMONIA”

Corala Bărbătească “ARMONIA” a fost înființată în anul 2001 la inițiativa Arhid. Asist. Univ. Drd. Ion-Iulian Dumitru, în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea.

În prezent, Corala ‘Armonia’ este compusă din 25 de membri (clerici,  studenţi și masteranzi ai  Facultăţilor de Teologie și Arte ale Universității Ovidius). Repertoriul acesteia este foarte diversificat, fiind compus din piese religioase polifonice și monodice (psaltice), folclor românesc, colinde tradiţionale românești şi străine, cât şi piese din repertoriul clasic universal.

Corala și-a pus în valoare personalitatea muzicală imprimând mai multe compact discuri și dvd-uri: Canonul Sfântului Andrei Criteanul; Folcorul românesc în interpretare coralăSfânta Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur.

În iulie 2014 la Riga, Letonia, participă la World Choir Games unde este laureată cu medalie de aur la secțiunea “Artă Sacră” și cu medalie de aur și Marele Premiu la sectiunea “Cor Bărbătesc de Cameră.


Admin
de Admin aprilie 24, 2018 12:15
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget