Marfă contrafăcută confiscată de poliţişti de la patru societăţi comerciale

Admin
de Admin octombrie 26, 2018 16:21

În perioada 24 26 octombrie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – I.P.J. Neamț au desfășurat în municipiul Piatra Neamţ activități de prevenire și combatere a pirateriei, precum și a traficului ilicit cu produse contrafăcute.

Astfel, poliţiştii au depistat la patru societăţi comerciale ( care au ca obiect de activitate comerțul cu amănuntul) îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite și jucării, care aveau mărci identice sau similare cu mărcile înregistrate.

Întrucât nu au fost identificate contracte de licență cu titularii dreptului de proprietate intelectuală asupra respectivelor mărci înregistrate, poliţiştii au constatat că articolele respective erau susceptibile a fi contrafăcute.

În toate cele patru cazuri au fost demarate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Totodată, de la cele patru societăți comerciale au fost ridicate în vederea confiscării 370 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, respectiv 280 de  articole de jucării și rechizite, în valoare totală de peste 12.800 de lei.

Reamintim cetăţenilor că punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, este faptă prevăzută de art. 90, alin.1, lit. b) din Legea 84/1998 R şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă.


Admin
de Admin octombrie 26, 2018 16:21
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget