Manifestări de Ziua Unirii organizate de Centrul pentru cultură ”Carmen Saeculare”

Admin
de Admin ianuarie 21, 2021 12:26

Manifestări de Ziua Unirii organizate de Centrul pentru cultură ”Carmen Saeculare”

După proiectul Eternul Eminescu, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ merge în continuare pe ideea că în momentele cele mai grele, cât şi în clipele cele mai înălţătoare, Biserica a fost mereu aproape de români.

Astfel, pietrenii vor putea celebra Ziua Unirii Principatelor române, duminică, 24 Ianuarie (ora 11:00), la Biserica Adormirea Maicii Domnului (Precista I) din Piatra-Neamţ, alături de soliştii Ansamblului folcloric „Floricică de la munte”. Momentul omagial va fi completat de o alocuţiune pe tema Unirii susţinută de muzeograful Gheorghe Radu.

Membrii Ansamblului „Floricică de la munte” se vor deplasa şi în comuna Gârcina, acolo unde vor sărbători Ziua Unirii Principatelor alături de comunitatea locală. Spaţiul ales, numit de gârcineni Muntele, este unul special, cu tentă spirituală. Fiind cel mai înalt loc din zonă, cel mai aproape de Ceruri, este considerat ca fiind binecuvântat de Divinitate.

Pentru acest al doilea moment sărbătoresc, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” beneficiază de colaborarea Primăriei şi a Consiliului Local Gârcina.

Afis ZIUA UNIRII


Admin
de Admin ianuarie 21, 2021 12:26
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget