Locuințe afectate de precipitații și în cartierul Văleni din Piatra Neamț

Admin
de Admin iunie 22, 2020 15:52

Locuințe afectate de precipitații și în cartierul Văleni din Piatra Neamț

Primarul Dragoș Chitic s-a deplasat, astăzi, în zonele afectate de ploi din cartierul Văleni. Precipitațiile abundente din această dimineață, acumulările mari de apă și aluviunile de pe versanții din zona împădurită au cauzat probleme.

Torenții de pe versanți și aluviunile din zona silvică au dus la creșterea debitului pârăului Mânăstirii, iar apa a pătruns în câteva curți din vecinătatea acestuia.

”Suntem prezenți cu oameni și utilaje ale societății Publiserv, împreună cu reprezentanții SGA Neamț, instituția care administrează aceste cursuri de apă, pentru degajarea aluviunilor din secțiunile de scurgere și podețele pâraielor Mănăstirii și Turcului. ISU Neamț intervine pentru sprijinirea populației prin degajarea apei din curțile afectate. Ploaia a stat, acum nivelul apei a scăzut, toate pâraiele sunt în matcă, dar continuăm să degajăm aluviunile transportante de apă din zona silvică. Până la încetarea avertizărilor meteorologice și hidrologice rămânem în alertă 24 de ore din 24, organizați în schimburi și mobilizați pentru a interveni ori de câte ori va fi nevoie”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

Reamintim faptul că este în vigoare până marți, 23 iunie, la ora 10.00, o avertizare meteorologică cod portocaliu referitoare la precipitații abundente, valabilă și pentru județul Neamț, precum și o averizare hidrologică cod portocaliu pentru râul Bistrița valabilă până joi 25 iunie la ora 12:00.


Admin
de Admin iunie 22, 2020 15:52
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns