Lansare de carte semnată de istoricul Adrian Andrei Rusu

Admin
de Admin iunie 3, 2022 11:47

Lansare de carte semnată de istoricul Adrian Andrei Rusu

Direcția Județeană pentru Cultură Neamț, în parteneriat cu Biblioteca Județeană ”G.T. Kirileanu” Neamț organizează miercuri, 8 iunie 2022, începând cu orele 14.00, la sediul bibliotecii din Mun. P. Neamț, bvd. Republicii, nr. 15A – Sala ”Cupola”, evenimentul: ”Lansarea volumului Adrian Andrei Rusu, Ștefan cel Mare și moldovenii din vremea sa”, apărut recent la Editura Mega din Cluj.

Poza AA RusuAdrian Andrei Rusu este un cunoscut istoric și arheolog din România, născut la Mediaș în anul 1951. Este specialist în cercetarea monumentelor istorice medievale și premoderne, al culturii materiale, istoric al Evului Mediu clasic și târziu, al Transilvaniei. Este autorul unor studii în domeniul castelologiei, monasteriologiei, sticlăriei și ceramicii de construcție. În ultimii ani, și-a dedicat o parte din timp cercetărilor arheologice desfășurate la Mănăstirea Bistrița, jud. Neamț.

În lucrarea de față, autorul face o trecere în revistă și o interpretare a întregului tezaur moștenit și cunoscut a fi din vremea lui Ștefan cel Mare. O analiză care pornește de la cetăți, curți domnești și mănăstiri și coboară până la ace de păr sau ceramică. Este un studiu ce atinge arta războiului dar și viața cotidiană, de la „vlădică la opincă”.

Merită subliniat faptul că bogatul și ineditul material rezultat din cercetările arheologice efectuate la Mănăstirea Bistrița constituie adesea element de referință și chiar a stat la originea alcătuirii acestui demers științific.

Afis Stefan cel Mare_PIATRA NEAMT


Admin
de Admin iunie 3, 2022 11:47
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns