Jucării contrafăcute descoperite la o societate comercială din Piatra Neamț

Admin
de Admin octombrie 25, 2019 13:19

191 de articole, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 9.000 de lei au fost confiscate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice în cadrul unei acțiuni organizate pe linia prevenirii şi combaterii contrafacerii de mărfuri.

La data de 24 octombrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Neamț au acționat pe linia prevenirii şi combaterii contrafacerii de mărfuri.

Astfel, la o societate comercială din Piatra Neamț, administrată de o femeie, de 52 de ani, polițiștii au descoperit 191 de articole (jucării), care aveau mărci identice cu mărcile înregistrate pentru articole similare, în valoare de peste 9.000 de lei.

Întrucât nu au fost identificate contracte de licenţă cu titularii dreptului de proprietate intelectuală asupra mărcilor înregistrate, întreaga cantitate de produse, susceptibile a fi contrafăcute, a fost ridicată de polițiști în vederea confiscării.

Polițiștii au demarat cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 84/1998 R.

Aducem în atenție opiniei publice faptul că, în conformitate cu art. 90, lit. b) din Legea 84/1998 constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă de la 50.000 la 150.000 lei, punerea fără drept în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. 

Acțiunile polițiștilor vor continua, în contextul în care prevenirea și combaterea evaziunii fiscale reprezintă o preocupare constantă a Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.


Admin
de Admin octombrie 25, 2019 13:19
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget