Ioan Catană şi Curtea de Apel Bacău

Admin
de Admin noiembrie 15, 2016 11:25

sentinta-ioan-catanaProcesul fostului șef al Centrului de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.J.P. Neamț se rejudecă la Curtea de Apel Bacău. Ioan Catană a fost condamnat pentru luare de mită, la doi ani și opt luni închisoare, cu suspendare, după ce la Tribunalul Neamț a primit  o pedeapsă de patru ani închisoare, cu executare.

Întoarcerea procesului la Curtea de Apel Bacău a fost decisă de Înalta Curte de Casație și Justiție. Instanța supremă a admis, astfel, recursul în casație formulat de Direcţia Naţională Anticorupţie Bacău împotriva sentinței definitive a Curtea de Apel Bacău. Este o cale excepțională, prin care procurorii doresc să obțină o pedeapsă mai aspră pentru polițistul nemțean. Comisarul șef Ioan Catană a fost cercetat de procurorii anticorupție după ce a fost denunțat de Sorinel Voroneanu. Acesta era în arest preventiv pentru cercetări sub acuzația de trafic de influență. Pentru a avea un tratament preferențial, acesta, prin intermediul soției, i-a dat șefului Arestului bani și produse alimentare.

La fel și în cazul unui subaltern, șef de tură la Arest, dar Vasile Brânzei a recunoscut de la primul proces și a rămas cu doi ani și opt luni închisoare, cu suspendare, 60 de zile de muncă în folosul comunității și confiscarea a 540 de lei, sentință definitivă. Ioan Catană nu a recunoscut acuzațiile și procesul în cazul său a mers înainte, cu probe ale acuzării și ale apărării.

 


 

Admin
de Admin noiembrie 15, 2016 11:25
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget
Rifil