- Program Biserica Penticostală
- Dăruiește Viață, cu sprijinul ENGIE Romania, investește încă 800.000 euro pentru renovarea completă și extinderea secției de oncologie adulți din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Elias
- Managerul de fonduri de investiții Mozaik Investments a primit aprobarea pentru 25 mil. EUR prin inițiativa de capital de risc din PNRR administrată de Fondul European de Investiții
- ACSE „Costache Lupu“, spectacol pastoral-ecvestru în comuna Berești-Tazlău
- Un bărbat a rămas blocat sub un TIR în municipiul Roman
- Razie nocturnă pentru depistarea infracțiunilor stradale și a evaziunii fiscale
Ioan Catană şi Curtea de Apel Bacău
Procesul fostului șef al Centrului de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.J.P. Neamț se rejudecă la Curtea de Apel Bacău. Ioan Catană a fost condamnat pentru luare de mită, la doi ani și opt luni închisoare, cu suspendare, după ce la Tribunalul Neamț a primit o pedeapsă de patru ani închisoare, cu executare.
Întoarcerea procesului la Curtea de Apel Bacău a fost decisă de Înalta Curte de Casație și Justiție. Instanța supremă a admis, astfel, recursul în casație formulat de Direcţia Naţională Anticorupţie Bacău împotriva sentinței definitive a Curtea de Apel Bacău. Este o cale excepțională, prin care procurorii doresc să obțină o pedeapsă mai aspră pentru polițistul nemțean. Comisarul șef Ioan Catană a fost cercetat de procurorii anticorupție după ce a fost denunțat de Sorinel Voroneanu. Acesta era în arest preventiv pentru cercetări sub acuzația de trafic de influență. Pentru a avea un tratament preferențial, acesta, prin intermediul soției, i-a dat șefului Arestului bani și produse alimentare.
La fel și în cazul unui subaltern, șef de tură la Arest, dar Vasile Brânzei a recunoscut de la primul proces și a rămas cu doi ani și opt luni închisoare, cu suspendare, 60 de zile de muncă în folosul comunității și confiscarea a 540 de lei, sentință definitivă. Ioan Catană nu a recunoscut acuzațiile și procesul în cazul său a mers înainte, cu probe ale acuzării și ale apărării.
Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.
Scrie un comentariu