Întâlnire cu ambasadorul Federaţiei Ruse, la Piatra Neamţ

Admin
de Admin noiembrie 14, 2017 16:11

Luni 13 noiembrie, la sala de şedinte a Consiliului Local Piatra Neamţ,a avut loc o întâlnire pe teme economice. La dialog au participat Excelenţa Sa Valeri Kuzmin, Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, şi Tudor Afanasov, preşedintele Camerei de Cooperare Economică şi Culturală Romano-Rusă, alături de care au fost reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai mediului de afaceri nemţean.

“Pot spune ca îmi place foarte mult oraşul Piatra Neamţ. În special centrul oraşului, care a fost aranjat cu mare respect şi grijă faţă de istoria acestui pământ. Regiunea de Nord-Est a României este foarte bogată în locuri istorice şi interesantă pentru o mare parte din cetăţeni ruşi, care sunt cu adevărat curioşi, care vor să afle mai multe despre istoria relaţiei noastre bilaterale, istoria ortodoxismului şi multe alte aspecte ale patrimoniului istoric prezentate aici, în Piatra Neamţ”, a declarat Valeri Kuzmin, ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti.

“Am identificat modalităţi de colaborare şi am avut contact direct cu oficialităţi ale Federaţiei Ruse. Eu consider că oricine este bine venit la Piatra Neamţ, atâta timp cât în urma acestor întâlniri şi discuţii rezultă un avantaj pentru municipiul nostru. Am vorbit şi de posibilitatea de a realiza înfrăţiri între municipiu şi localităţi din Rusia, dar şi despre oportunităţi de afaceri, zone de interes pentru firmele locale pentru a se dezvolta şi extinde”, a declarat Dragoş Chitic, primarul municipiului Piatra Neamţ

Reprezentantul Federaţiei Ruse a adus în discuţie şi aspecte mai puţin plăcute: “Nu putem ignora efectetele sancţiunilor economice impuse de Uniunea Europeană împotriva Federaţiei Ruse. Ca răspuns, Federaţia Rusă a declarat restricţii pentru ţările care au impus sancţiuni Rusiei”. Acestea ar fi şi cauzele investiţiilor ruseşti mult mai mici înregistrate în România, faţă de celelalte state vecine.


Admin
de Admin noiembrie 14, 2017 16:11
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget